25 Ocak 2010 Pazartesi

MyBB Google SEO Eklentisi

mybb resmi, google seo, google seo 1.1.8, mybb sef, MyBB SEO, MyBB Google SEO Eklentisi indir,
İnternette benzerini bulamıyacağınız bir makale olduğuna emin olabilirsiniz. MyBB için üretilmiş Google SEO eklentisi üzerine çok önemli açıklamalarda bulunacağım. Eklenti sayesinde siteniz url yapılarını tamamen seo dostu yapıyorsunuz.

Örnek Site

Çeşitli mybb forumların kategori, konular, üye, takvim vb. url yapılarını inceleyebilirsiniz. Aşağıdaki adımlar sonucunda url yapısı sitemizdeki gibi olacak.

Kurulum

  • MyBB Google SEO eklentisini buradan indiriyoruz ve sıkıştırılmış dosyayı açıyoruz, google seo eklenti dosyalarını karşımıza alıyoruz.
  • inc/plugins klasörü içersindeki dosyaları komple FTP’de forum dizininiz inc/plugins klasörünün içersine atın.
  • inc/languages/english klasörü içersindeki dosyaları inc/languages/english klasörü ve inc/languages/turkish klasörünün içersine atın. Bu adımı url yapısında türkçe karakter sorununu kaldırmak için yapıyoruz.
  • İndirdiğiniz eklenti dosyalarının içersinde translate.php.turkish böyle bir dosya var bu dosyanın adını translate.php olarak değiştiriyoruz. translate.php dosyasını inc/plugins/google_seo klasörünün içersine atıyoruz. Bu adımımız türkçe karakterli linkleri çevirmek içindi.
  • Eklenti dosyaları içersinde yer alan functions.php.1.4.11-googleseo isimli dosyayı functions.php olarak değiştirin. functions.php dosyasını siteniz inc klasörüne gönderin. Var olan dosyayla değişsin mi diye karşınıza uyarı çıkacaktır, Evet diyerek işleme devam edin.
  • MyBB Yönetim Paneli – Yapılandırma – Pluginler bölümünden Google SEO eklentisini aktifleştirin.
  • Hemen o bölgede şöyle uyarı mesajı gelir. Bunu hiç aldırmayın, birazdan gerekli ayarlamaları yapacağız. 404 is disabled.
    Meta is disabled.
    Redirect is disabled.
    Sitemap is disabled.
    URL is disabled

Eklenti Ayarları

Bu bölümü resimlerle anlatacağım. Resimlerde verilen değerleri aynen sitenizde uygulayın. Yani sitenizdeki ayarları resimlerde verdiğim ayarlarla değiştirin. Ayarları yapmak için MyBB Yönetim Paneli – Yapılandırma – Ayarlar bölümü en aşağısına geliyoruz ve resimlere bırakıyorum işi.

mybb google seo giris resmi


mybb google seo 404 resmi


mybb google seo meta resmi


mybb google seo redirect resmi


mybb google seo sitemap resmi


mybb google seo url resmi
Google SEO Url ayarları bölümünde okuyamadığınız yerlerin metin hali aşağıdaki gibidir.
URL uniquifier: {$url}{$separator}{$separator}
Character Translation: Evet
Forum URL scheme: forum-{$url}
Thread URL scheme: {$url}.html
Announcement URL scheme: duyuru-{$url}
User URL scheme: uye-{$url}
Calendar URL scheme: takvim-{$url}
Event URL scheme: olay-{$url}

htaccess

Gerekli tüm ayarları yaptıktan sonra, indirdiğiniz eklenti dosyalarının içersinde htaccess.txt.example adında bir dosya bulunuyor. Bu dosyayı forumu kurduğunuz dizine direkt gönderin. Sonra dizinde ismini .htaccess olarak ayarların. Gelelim admin paneline. MyBB Yönetim Paneli – Ayarlar – Pluginler bölümünde Google SEO eklentisi bölgesinde size bazı kodlar verecek, bu kodları .htaccess dosyamızın içersinde benzeri var olan kodları bulup değiştiriyoruz. Eğer site paneliniz cPanel ise, .htaccess dosyası dizinde gözükecektir, dosyayı dizinden alıp düzenleyerek tekrar yükler işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz. Eğer paneliniz Plesk panel ise, dizinde .htaccess dosyası gözükmeyecektir, bunu mecburen paneldeki dizinden düzenleyeceksiniz.

Sitemap

Bütün bu adımları yaptıktan sonra Google SEO eklentisi site haritanızı otomatik olarak oluşturacaktır. Sitemap adresi şu şekildedir.
http://siteniz.com/misc.php?google_seo_sitemap=index

Robots.txt

Google botları sitenizi indexlemeden önce, kendine bir kulavuz arar ve kılavuz olarak robots.txt dosyasını seçer. Robots.txt dosyası içersindeki komutlar doğrultusunda sitenizi indexleyeme başlar. Google SEO eklenti dosyaları içersinde robots.txt.example adında bir robots.txt dosyası mevcut. Bu dosyanın adını robots.txt olarak değiştirelim. Bu dosyanın içerdiği kodlar şu şekildedir:

Sitemap: http://yoursite/MyBB/sitemap-index.xml

User-Agent: *
Disallow: /MyBB/captcha.php
Disallow: /MyBB/editpost.php
Disallow: /MyBB/misc.php
Disallow: /MyBB/modcp.php
Disallow: /MyBB/moderation.php
Disallow: /MyBB/newreply.php
Disallow: /MyBB/newthread.php
Disallow: /MyBB/online.php
Disallow: /MyBB/printthread.php
Disallow: /MyBB/private.php
Disallow: /MyBB/ratethread.php
Disallow: /MyBB/report.php
Disallow: /MyBB/reputation.php
Disallow: /MyBB/sendthread.php
Disallow: /MyBB/task.php
Disallow: /MyBB/usercp.php
Disallow: /MyBB/usercp2.php
Disallow: /MyBB/calendar.php
Disallow: /MyBB/*action=emailuser*
Disallow: /MyBB/*action=nextnewest*
Disallow: /MyBB/*action=nextoldest*
Disallow: /MyBB/*year=*
Disallow: /MyBB/*action=weekview*
Disallow: /MyBB/*action=nextnewest*
Disallow: /MyBB/*action=nextoldest*
Disallow: /MyBB/*sort=*
Disallow: /MyBB/*order=*
Disallow: /MyBB/*mode=*
Disallow: /MyBB/*datecut=*
Allow: /

1. satırdaki kod dizininde sitenizin mevcut sitemap adresini girmelisiniz. Yani 1. satırdaki kodumuzu şu şekilde değiştiriyoruz.
http://siteniz.com/misc.php?google_seo_sitemap=index

Sonuç

MyBB için üretilmiş gerçekten çok kaliteli bir Google SEO eklentisini sizlere en iyi şekilde anlatmaya çalıştım. Eklentinin birçok mevcut özelliğini sizlerle paylaştım. İnşallah faydasını görürsünüz. Sorularınızı ve hatalarınızı bizlere sorabilirsiniz.

1 yorum:

Fotokopi toner Forum dedi ki...

Merhabalar;

anlatım için teşekkürler öncelikle..
benim forum sitemin içinde forum klasöründe kurulu.. kategorilere girmek isteyince beni anadizindeki siteme atıyor. hatces dosyasındanmı kaynaklanır bu durum.. seo linkler oluşuyor tıklayınca www.pintifiyat.com/forum/fotokopi-tonerleri oluyor link mesala ama link değişmediği halde www.pintifiyat.com un sayfası gözüküyor ve syfa bulunamadı diyor haliyle pintifiyat.com.. bu konu hakkında bilgilendirebilirseniz sevinirim..

teşekkürler
miraç