26 Ocak 2010 Salı

İstenmeyen Ağda Tüylere Modern Lazer Epilasyon Temizleme Yöntemi

Hiç kuşkusuz söyleyebilirim ki kadınlar tüyden,kıldan nefret ederler.  Pürüzsüz,  temiz bir cilt ve vücut için bu tüylerden kurtulmak isterler.
Bilinen en eski tüy/kıl alma ya da temizleme yöntemi "ağda" dır. Ancak bayanlar daha iyi bilir ki ağda öncesinde ve sonrasında bunun birtakım skıntıları vardır. Alternatif tıp mı demek doğru olur bilemem ama gelişen teknolojinin de yardımıyla ağda tüy temizleme yöntemi yerini Lazer Epilasyon Yöntemi'ne bırakmaktadır.Lazer EpilasyonYöntemi hakkında merak edilenleri ve sık soruların soruları yazının devamında bulabilirsiniz:
ağda, kıl, tüy alma, vücut temizliği, pürüzsüz bir cilt için, genital bölge temizliği, koltuk altı, yüz, surat,lazer epilasyon yöntemi nedir, laser epilasyon yöntemi hakkında bilg, sık sorulan sorulan, merak edilenler, kimler yapabilir, kaç yaşındakiler yapamaz, uygulaması nasıl oluyor,sağlık, lazer epilasyon uygulata bilir miyim, yaptırmam da sakınca var mı, sorun olur mu
Epilasyon ne demektir?Kelime anlamı nedir?

  • Epilasyon; kılların kökü ile birlikte uzaklaştırılması demektir.
Epilasyon yöntemleri nelerdir?
  • Epilasyon yöntemleri geçici ve kalıcı olarak iki grupta değerlendirilir. Kalıcı kıl kaybına neden olan; günümüzde oldukça popüler, güvenilir ve kullanımı hem uygulayan hem de uygulanan açısından oldukça konforlu bir yöntem olan lazer sistemleridir. İlk kez 1996 yılında FDA onayı ile lazer sistemleri epilasyon amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Lazer epilasyonda ışık enerjisi kullanılarak kıl kökü yıkımı gerçekleştirilmektedir. Burada hedef kıl kökü olduğu için yan etki riski çok azdır.
Lazer epilasyonu yaptırmak istiyorum. Öncesinde doktora gitmem gerekiyor mu?

  • Lazer epilasyona başlamadan önce; kişinin deri tipi, kıl rengi, kıl tipi, kıl yoğunluğu, kıl kalınlığı, hangi bölgeye uygulama yapılacağı ve kişinin hormonal probleminin varlığı değerlendirilmelidir. Bunlar kişinin beklentilerine ne düzeyde cevap verebileceği konusunda uzman doktorlara fikir verir. Uygulama öncesi iyi bir muayene ve öykü alınması gelişebilecek yan etkiler açısından önemlidir. Kişide o anda bir deri enfeksiyonu bulunması, tekrarlayan uçuk öyküsünün olması, ışığa hassasiyet oluşturan hastalığı bulunması ya da buna neden olan bir ilaç kullanması gibi durumların önceden belirlenip buna göre davranılması gerekmektedir. Çünkü amaç her şeyden önce var olan durumu kötüleştirmemektir.
Başarılı kazer epilasyonu nasıl olur? Epilasyonum başarılı olmuş mu nasıl anlarım?
  • İşlem öncesi kıl köklerinin aynı yaşta olması için  en az 3 hafta kıllar kökü ile alınmamalıdır.
  • Epilasyon öncesi hassas bölgelere ağrıyı azaltıcı kremler sürülebilir.
  • Seanslar 1-3 ay aralarla yapılmaktadır. Bu süre yüzde kısa bacaklarda ise uzundur.
  • Lazer epilasyonun başarısı uygulama bölgesi ve uygulama yapılan cihaza göre değişir. Örneğin, alt bacak, koltuk altı, genital bölge ve kollarda başarı daha fazla iken yüz, göğüs arası ve göğüs ucu gibi bölgelerde iyi sonuç almak için daha çok uygulama yapmak gerekebilir.
  • İşlem sonrası kızarıklık ve kabarıklık gelişebilir.  Ancak bu belirtiler çoğu kez birkaç saatte geçer.
  • İçi su dolu kabarcık olmamışsa makyaj yapılabilir. Kabarcık varlığında pansuman yapılmalıdır.
  • Hasarlanan kıllar 10-15 gün içinde dökülür.
  • Lazer işlemi mutlaka bir doktor gözetiminde yaptırılmalı. Güzellik hepimizin istediği bir şeydir ama önce sağlık gelir!
Hamilelere uygulanır mı? Lazer Epilasyon 
Yöntemi Hakkında
  • Bilinen bir risk olmamasına rağmen genel tıp etiği gereği hamilelere uygulanmamaktadır.
Kaç yaşından itibaren uygulanabilir?

  • 15-16 yaşından itibaren (ergenliğe giriş) uygulanabilir.
Lazer kanser yapar mı? 
  • Bu soru daha çok koltuk altına uygulandığında meme, genital bölgeye uygulandığında rahim ya da yumurtalık kanserine neden olur mu şeklinde oluyor. Lazer sistemleri, tıpta 40 yıldır uygulanan sistemler.  İlk kez göz alanında uygulanmış ve şu anda birçok dalda güvenle kullanılıyor. Kanser ya da başka bir hastalığa neden olduğuna dair bulguya rastlanmamış
Lazer sırasında neden gözlük kullanılıyor?

  • Lazer ışını retina dediğimiz gözün görme hücrelerinin olduğu kısma gelirse körlük riski var. Bu yüzden hem kullanıcı hem de hastanın koruyucu gözlük takması gerekmekte.
Epilasyondan sonra herhangi bir krem kullanılmalı mı?
  • İşlemden sonra bir hafta süreyle kişinin nemlendirici kremler ve güneş koruyucu kullanması gelişebilecek yan etkileri önlemeye yardımcı olur.
Lazer epilasyon erkeklerde kullanılır mı?
Günümüzde lazer epilasyonun konforundan sadece kadınlar değil erkekler de faydalanıyor. Sakal üstü, kulak ve sırt kıllarından kurtulmak isteyenler ya da göğüs kıllarını azaltıp daha doğal görünmek isteyen erkekler de artık kapımızı çalıyor.alıntı

Hiç yorum yok: