25 Ocak 2010 Pazartesi

niçin yaşıyoruz - sorusunun cevabı

Sabah erkenden kalkiyoruz , elimizi yuzumuzu yikiyoruz , banyo yapiyoruz , belki uzerine yag surdugumuz bir dilim ekmegi agzimiza attiktan sonra , giyinip suslenip ise gidiyoruz.

Niçin Yaşıyoruz


Sabah ise geldikten sonra , bir kac gazetenin web sitesine baktip, gun icinde yapilacak islerimizi degerlendirip , basliyoruz tempoya. Oglen yemegine geldigimiz de biraz oh cekme sansimiz oluyor. Sonra ise geri donuyoruz. Saatimize soyle bir goz attigimiz da , 3′e yaklasmis oldugunu , ve daha isten ayrilip eve gitmemize en azindan 3 saat daha kaldigi dikkatimizi cekiyor , ufak bir “amaann daha 3 saat var ” dedikten sonra , islere devam ediyoruz , belki de canimiz istemeye istemeye.
Aksam , eve gelmeden once alisveris yapip , ne yiyecegimizi secerken bile bir isteksizlik var icimizde. Yemegi yedikten sonra , aciyoruz televizyonu , CNBCE’deki dizilere goz gezdirip haberleri dinlediyip icimiz sikildiktan sonra , biraz daha Tv ‘de zap yapiyoruz. Basliyor uykumuz gelmeye, uzaniyoruz salondaki kanepeye , ya da yatagimiza , belki de elimizde bir kitap bizi bir yerlere goturmesini umuyoruz. Yavas yavas gozlerimiz kapaniyor , gunun yorgunluguyla. Son bir hamle ile telefonun alarmini kurup , daliyoruz uykuya.
Dit dit dittt ditttttttttttttttt , sabah olmus , ayni hikaye yeniden basliyor. Canimiz biraz sikkin kalkiyoruz yataktan , dusunmemek elde degil , ne icin yasiyoruz ? Nereye dogru gidiyoruz ?
Pazartesiyi Salidan , Saliyi carsambadan farkli kilan ne ?
Yeni bir gun olmasi!
Ferrari’sini Satan bilgede okumustum , Yildizlara, gokyuzune bakip de yasadigi hayatin farkinda olmayan , o guzelliginin tadini cikaramayan hayattan zevk alamaz, mutlu olamaz. Beni cok , hem de cok etkilemisti. Her gokyuzune baktigimda , bu sozu hatirliyorum.Kaybolmuslugun ortasinda , soldan saga sagdan sola savrulan hayatlari yasadigimiz surece , bu basit mutlulugun bile tadini cikartamiyoruz.
Okudugunuz yeni bir gun serisinin ilk yazisiydi. Son olarak sizlere bu serinin felsefesini aktarmak istiyorum.
Zamaninizin efendisi olamazsaniz , zaman sizin efendiniz olacaktir.
Ikinci yeni bir gunumuzde gorusmek uzere.

Hiç yorum yok: