3 Ocak 2010 Pazar

Emniyet’ten Uyarı: “Terörü Lanetliyoruz” E-Maillerine Dikkat

e-mail, virüsü, terör

Son günlerde internet ortamında e-mail olarak dolaşan bir virüs için uyarıda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü, “Terörü lanetliyoruz. Herkesi birlik olmaya çağırıyoruz” başlıklı postalara dikkat edilmesini istedi. Bir grup PKK’lı olduğu iddia edilen hacker tarafından geliştirilen PPS dosyalı e-mail açıldıktan sonra bilgisayarı çökertiyor.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, sanal alemde dolaşan ve terör örgütünün Avrupa’da bulunan hackerları tarafından geliştirilen bir virüs tehlike saçıyor. Vatandaşları tanıdıkları yada tanımadıkları adresten gelen “Terörü lanetliyoruz. Herkesi birlik olmaya çağırıyoruz” başlıklı postaları açmamaları konusunda uyaran yetkililer, aynı şekilde msn üzerinden “laneththeteror@hotmail.com ve laneththeteror@hotmail.com” adresli kişilerin arkadaşlık tekliflerini kabul edilmemesini istediler.
Postanın içinde bulunan pps(Powerpoint) sunusunun açıldığı anda tamamen zararsız görünen bir Powerpoint sunusu eşliğinde sözde terör karşıtı resimler ve yazılar çıkıyor. Ancak alt bölümde bilgisayarın çökmesini sağlayacak programını hazırlayan sunumun son bölümünde ise terör örgütü PKK tarafından yapıldığını ve tamamen aldatmaca olduğunu içeren Türkiye karşıtı bir resim ile (Bölünmüş Türkiye ve kürdistan haritası) bilgisayarınızdan bütün verilerin silinmeye başlıyor. Aynı anda msn programına da sarktığı belirtilen virüs, silinme işleminden hemen önce msn ve e-posta listenizdeki tüm arkadaşlarına da aynı içerikli bir e-mail gönderiyor.
Kaynak
Not:  Medyamız bunlara “HACKER” diyor ancak ne kadar Hacker oldukları tartışılır.. Bana ve benim gibilere göre o’nlar hacker’lığın önünden, arkasından bile geçebilecek kişiler değiller. Yine bilgi eksikliği, yine “merak” güdüsünden yararlanma taktiği. Bu tip e-postaları merak edip bilgisayarınızda indirseniz bile açmadan önce en az iki tane Güvenlik Programı (Antivirüs, SpyWare, Malware) ile taratınız. 

Hiç yorum yok: