5 Ocak 2010 Salı

Firefox ile web sayfalarındaki flash dosyaları programsız kaydedin

İnternette bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde sitenin en dikkat çeken bileşenleri genellikle flash ile hazırlanmış olanlardır. Flash oyun, flash saat uygulaması, flash takvim uygulaması vb. daha bir çok bileşeni istediğiniz web sitesinden kolaylıkla alabiliriz.Bunun için bilgisayarınızda Mozilla Firefox progrmanın olması yeterli.
Tabiki buradaki amacımız flash dosyayı hazırlayan bir emekçinin sitesinden emeğini çalmak değil. Zaten flash dosyaları bilgisayarınıza indirmeniz için internette o kadar çok program ve yöntem varki… Benim bu yazıyı yazmamdaki amac sizleri gereksiz program yükünden kurtarmak ve firefox’ un internet explorer’ e karşı olan üstünlüklerinden birisini daha göstermek. Her ne kadar benzer  bir yöntem internet explorer da olsada çok daha karışık olduğu için ben size şiddetle firefox kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Son olarak flash dosyaları bilgisayarımıza nasıl kaydedeceğimize gelirsek : )
1- Flash dosyanın olduğu web sitesini ziyaret ediyoruz. Flash dosya görünene  (yükleninceye) kadar sitede bekliyoruz.
2- Site üzerinde boş bir yerde fare ile sağ tıklayıp açılan menüden sayfa bilgilerini göster diyoruz.
3- Açılacak olan pencerenin en üstündeki sekmelerden Ortam bölümüne geliyoruz.
4- Son olarakta sayfaki resim, ses ve flash dosyaların listelendiği ve önizlemesininde yer aldığı pencereden istediğimiz flash dosyayı bularak farklı kaydet diyoruz. Hepsi bu kadar.
Son adımda Flash dosyalar için dosya türü olarak gömülü diye ifade edilmiş. Oda aradığınız dosyayı bulmak için işinizi kolaylaştırabilir.

Hiç yorum yok: