10 Ocak 2010 Pazar

İyi Bir Kodlayıcı( Coder ) Olmak

İyi Bir Kodlayıcı( Coder ) Olmak
Kendi kullandığı sistemi bilmeyen kullanıcılar ve bu kullanıcılara ufak tefek kodlar sunarak ilahlaştırılmış kişiler arasında geçiyor bu hikayemiz. Hikayeye göre internette en iyi blog scripti olarak wordpress gösteriliyor ve kullanıcılar bu scripti tercih ediyorlarmış.
Tabi bu kişiler genellikle 12-17 yaşları arasındaki kişiler olduğu için ve fazla bir kod bilgisine sahip olmadığı için sürekli sorun yaşıyor ve bilinçsizce işlemler yapıyorlarmış. Bu kişilere yardımcı olma adı altında kod gönderen kişiler de kahraman ilan edilmişler.
Ayrıca bu kahramanlarımız script sahibi olanların araştırma, inceleme ve beyin fırtınası yaratma gibi olayları engellediğinden de farkında değilmiş.
Tabi durum böyle olunca insanlarda içerik üretme, özgün birşeyler ortaya koyma, bir fikir ortaya atma konusunda eksiklikler oluşmuş. Durum böyleee ilerlemiş. Günler günleri yıllar yılları kovalamış. İşte o en son günlerden birinde Türkiye denilen ülkenin gençlerine bakıldığında kopyala yapıştır üzerine kurulmuş bir internet dünyası üzerinde gezindikleri boş işlerle uğraştıkları hiçbir şekilde bir araştırma içine girmedikleri görülmüş. Hatta yapılan araştırmalar interneti çöplüğe çeviren ırkın Türkler olduğunu öne sürmüş.
Neyse keşke sadece hikaye olsaydı. Kimileri doğru kimileri biraz doğru olmak üzere birkaç yazı yazdık. Wordpress kodlamak istiyorsanız öncelikle biraz html biraz php bilginizin olması gerek. Bunlar olduktan sonra code.wordpress.org sitesine girerek size yardımcı olacak kodları oradan alabilirsiniz.
Gerisi mi? Hayal gücünüze kalmış…
Bu yazımı birkaç bölümden oluşturacağım için böyle numaralandırdım. İlerleyen günlerde ikinci bölümü yazarım.

Hiç yorum yok: