5 Ocak 2010 Salı

Microsoft Kodu: Microsoft'un yeni Oyun geliştirme aracı

 microsoft kodu nedir? kodu indir, microfot kodu
microsoft kodu programı

Kodu projesinin temeli programlama arayüzüdür. Dil basit ve tamamıyla simge tabanlıdır. Programlar sayfalar şekilde oluşturulur ve bu sayfalar kurallarla, kurallarda koşullar ve eylemlere bölünmüştür. Koşullar aynı anda değerlendirilmektedir.Kodu dili özellikle oyun geliştirmek için tasarlanmıştr ve oyun senaryolarında esinlenen kavramları kullanmanıza olanak sağlar. Programlar fiziksel terimlerle (görme, işitme, karakteri kontrol etme gibi …). Klasik programlama dillerine benzememekle beraber Kodu gelişmiş oyun programları tasarlamanıza olanak verir.


Kodu Projesi Hakkında:

"Kodu is a new visual programming language made specifically for creating games. It is designed to be accessible for children and enjoyable for anyone. The programming environment runs on the Xbox, allowing rapid design iteration using only a game controller for input."
kaynak:microsoft kodu

Kodu ozellikle oyun geliştirmek için yapılmış bir görsel programlama dilidir. Çocuklar için kolaylıkla ulaşılabileceği ve herkesin hoşuna gidecek şekilde dizayn edilmiştir. Programlama ortamı Xbox’ta sadece oyun kontrolörünü kullanarak ta hızlı tasarım geliştirmeye izin verecek şekilde de çalışır. Kodu yu PC de kullanacaksanız yine de oyun kontrolörüne ihtiyacınız olacaktır.
Yaratıcı bir ortamda Programlama

Programlama Arayüzü
Kodu projesinin temeli programlama arayüzüdür. Dil basit ve tamamıyla simge tabanlıdır. Programlar sayfalar şekilde oluşturulur ve bu sayfalar kurallarla, kurallarda koşullar ve eylemlere bölünmüştür. Koşullar aynı anda değerlendirilmektedir.
Kodu dili özellikle oyun geliştirmek için tasarlanmıştr ve oyun senaryolarında esinlenen kavramları kullanmanıza olanak sağlar. Programlar fiziksel terimlerle (görme, işitme, karakteri kontrol etme gibi …). Klasik programlama dillerine benzememekle beraber Kodu gelişmiş oyun programları tasarlamanıza olanak verir.
Bazı Ekran Görüntüleri
Oyun yukleme ekranı
Oyun yukleme / community ekranı


Bu da kaplumbağamız!

Fiziksel sensorler kural yazmada kullanılır!
Başlıca Özellikler
Kodu sizlere oyun için kendi ortamınızı tasarlamaya, inşa etmeye ve oluşturduğunuz oyunu oynamaya imkan verir.
  • Gerçek-dünya kavramlarını yüksek seviyeli dil ile birleşmiştir: çarpışma, renk, görme …


  • XBOX 360 oyun kontrolörü
    XBox 360 oyun kontrölürünü kullanır – klavyeye ihtiyaç yok

  • XBox 360 ve PC de çalışır
  • Etkileşimli arazi (harita) editoru
  • Köprü ve yol yapımı
  • Arazi Editoru – rastgele boyutlarda ve büyüklüklerde dünyalar oluşturun
  • Değişik yeteneklerde 20 değişik karakter
Kurulum sırasında bilgisayarınızda .NET Framework 3.5 ve XNA Framework 3.1′i arayacaktır, kurulu değilse indirmeniz için gerekli linkleri verecektir. Kurulu ise aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır.

Kurulum bitip Kodu Game Lab‘ı başlattığınızda PC niz XBox 360 oyun kontrolörü yoksa aşağıdaki uyarıyı verecektir.

devam ederseniz Kodu Game Lab ana ekranını göreceksiniz.

Kodu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve kendisine http://research.microsoft.com/en-us/projects/kodu/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Kodu Academic v1.0.7.0 i aşağıdaki linklerde indirebilirsiniz!
rapid link | transfer.ro (10 gun içinde link geçersiz olacaktır) | torrent link

Hiç yorum yok: