8 Ocak 2010 Cuma

Photoshop Eklentileri (20 Adet , Resimli Anlatım)

Photoshop ile başarılı fotoğraf düzenleme ve grafik tasarımı işleri yapmak mümkün. Birçok eklenti sayesinde resim düzenleme programını para ödemeden profesyonel ayarlarla geliştirebilirsiniz.

Resimlerinizi daha da güzelleştirin: Photoshop ve yan programlarının yetileri ücretsiz eklentiler ile rahatlıkla arttırılabiliyor.

Eklentiler sadece görüntü iyileştirmede yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda çıplak resim çalışmalarında uygun filtre efektlerine sahip olmanızı ve böylece fotoğrafın sanatsal değerini arttırmanızı sağlıyor.

Bununla da yetinmeyenler 20 yeni yazı tipi ve fırçadan oluşan iki paketimizi indirip Photoshop çalışmalarını istedikleri şekilde süsleyebilir.

Photoshop olmadan da olur: Eklentileri ücretsiz kullanın
Profesyonel grafikerler için Adobe Photoshop ilk seçim oluyor; hobi kullanıcıları ise Paint Shop Pro gibi daha ucuz alternatiflerle rahatlıkla yetinebilir. Paint Shop Pro da birçok ücretsiz eklentiyle baş edebiliyor. Hatta hiç para ödemek istemeyip yine de grafik eklentilerini denemek isteyenler ücretsiz IrfanView yazılımını tercih edebilir.

İşte böyle: Eklentileri resim düzenleme programına bağlama
Eklentiler ya otomatik kurulan dosya, ya da ZIP arşivleri şeklinde sunuluyor. İki durumda da filtre dosyalarını "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Plug-ins" klasörünün içine ayıklamalısınız; bunu yaparken her bir filtre için yeni bir alt klasör oluşturun. Uyumlu diğer programlarda ise benzer şekilde ilerleyin veya üreticinin web sitesinden bilgi alın.

Deep Paint



Deep Paint 

Deep Paint, farklı boyama araçları ve ayarlardan oluşan muazzam bir seçim yelpazesi sunuyor. Birçok fırçanın yanında özel desen ve efektler de mevcut.

Eklenti ile resimleri, resim düzenleme programı ve Deep Paint arasında değiştirebiliyorsunuz. Eğer programın bir eklentisine ihtiyaç duyarsanız verileri bir oraya bir buraya gönderebilirsiniz.

Download: Deep Paint

MuRa's Filer Meister



MuRa's Filer Meister 

MuRa filtreleri il resimleri derinliğine katlayabilir ve bu süreci çok uzak bir ufuk çizgisi oluşturana dek tekrar edebilirsiniz.

Bunu dışında nesneleri metal bir silindirin içine yansıtabilirsiniz. Bu sayede karşılıklı resim kesitlerinin ufuksal sonları birbirlerinin üzerine kapanmış olur.

Download: MuRa's Filter Meister

Pixel Sampler Photoshop Eklentisi , Plugin

Pixel Sampler 

Ücretsiz yazılım PixelSampler dört kategoride birbirinden farklı, birinci sınıf filtreler sunuyor. Bu filtreler ile dijital fotoğraflarınızı yaratıcı bir şekilde süsleyebilirsiniz.

Başka filtrelerin yanında 3D filtresi, ışık efektleri ve siyah-beyaz resimler de sunuluyor.

Download:Pixel Sampler

EdgeWorks Photoshop Eklentisi , Plugin

EdgeWorks 

Bu paketin içerisinde dijital resimlerinizi süslü metal katmanlarla döşeyebileceğiniz veya resimlerin renklerini yabancılaştırabileceğiniz 20 muhteşem filtre var.

Download: EdgeWorks
Dreamy Photo Photoshop Eklentisi , Plugin

Dreamy Photo 

"Dreamy Photo"yu Photoshop eklentisi veya bağımsız bir program olarak kullanabilirsiniz. Farklı bulanıklık filtreleri ile "normal" resimleri özel rüya sahnelerine dönüştürebilirsiniz.

Download: Dreamy Photo
RPM Beautifier Photoshop Eklentisi , Plugin

RPM Beautifier 

Portre fotoğrafınızda rahatsız edici sivilceler, çiller veya ufak kırışıklıklar mı buldunuz? O zaman ücretsiz "RPM Beautifier" eklentisini kullanıp birkaç kaydıraç ayarı ile bu güzellik hatalarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Download: RPM Beautifier
Luce Photoshop Eklentisi , Plugin

Luce 

Sade Photoshop eklentisi Luce ile istediğiniz resme büyüleyici ışık efektleri ekleyebilirsiniz. Filtre hem gündüz hem de gece sahnelerinde kullanıma elverişli.

Işık kaynağını pozisyonu istenilen şekilde değiştirilebiliyor.

Download: Luce

Redfield Face Control Photoshop Eklentisi , Plugin

Redfield Face Control 

Bu eklenti ile portre resimlerindeki suratları istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Photoshop eklentisi ile saniyeler içinde daha büyük gözler, çekici dudaklar veya yuvarlak yüzler oluşturabilirsiniz.

Download: Redfield Face Control

Hot Pixel Noise Remover Photoshop Eklentisi , Plugin

Hot Pixel Noise Remover 

Kızgın pikseller (hot pixel) - dijital kameraların sinir bozucu bir problemidir - bu grafik eklentisi ile kolaylıkla ortadan kaldırılabiliyor.

Download: Hot Pixel Noise Remover
Virtual Photographer Photoshop Eklentisi , Plugin

Virtual Photographer 

Bu Photoshop eklentisi ile dijital resimlerinizin kalitesini optimize edebilirsiniz.

İster siyah-beyaz ister renkli olsun resimler 50 farklı filtre ile profesyonel biçimde düzenlenebiliyor.

Download: Virtual Photographer

3D Shadow 

"3D Shadow" aracı basit ve hızlı bir şekilde nesnelere gölge ekliyor; mesela metinlere, numaralara veya çevre çizgilerine. Bunu yaparken farklı seçenekler ayarlayabilirsiniz; X/Y/Z taşımaları, şeffaflık veya gölge rengi gibi...

Download: 3D Shadow
AAA Blender Photoshop Eklentisi , Plugin

AAA Blender 

"AAA Blender" eklentisi ile resimlerinizde 30 farklı geçiş efekti kullanabilirsiniz. Örneğin renk, aydınlık ve kontrast için sunulan sayısız ayar ile grafiklerinizi optimize edebilirsiniz.

İşte böyle: Bir maske veya farklı bir katman türü açıyor ve işiniz bittiğinde bunu orijinal resmin üzerine yerleştirebiliyorsunuz.

Download:AAA Blender
Xero XL Photoshop Eklentisi , Plugin

Xero XL 

Eklenti geliştiricisi Xero, resim düzenleme programına has, beş farklı eklentiden oluşan bir koleksiyon hazırladı. Koleksiyon, resminize uyum ve mizaç katabileceğiniz araçlardan oluşuyor.

Download: Xero XL
Mosaic Toolkit Photoshop Eklentisi , Plugin

Mosaic Toolkit 

"Mosaic Toolkit" sezgisel yönetimi ve birçok ayarlama imkanıyla ikna ediyor. Dolayısıyla resim düzenleme programın bulunan tümleşik mozaik aracına iyi bir alternatif oluyor.

Download: Mosaic Toolkit
Xpose

Xpose  

Xpose aracının kullanımı son derece basit ve yeterli bir fonksiyon yelpazesi sunuyor. Gölge ve ışıkları, aydınlık ve gölge yoğunluğunu ayarlayarak fotoğrafınızı güzelleştirebilirsiniz.

Download:Xpose

10 Beautiul High Quality Free Fonts Photoshop Eklentisi , Plugin

10 Beautiul High Quality Free Fonts 

"10 Beautiful High Quality Free Fonts", sisteminizde bulunan yazı tiplerini 10 adet yeni, özel yazı tipiyle genişletecek bir Windows eklenti paketi.

Download: 10 Beautiful High Quality Free Fonts
Eşsiz fırçalar

Eşsiz fırçalar 

Her fırça setinden daha iyi: İster gerçekçi fırça vuruşları, ister şık sprey motifleri olsun 20 eşsiz Photoshop fırçasından oluşan setimiz ile muhteşem şeyler oluşturabilirsiniz.

İndirme linkine tıkladığınızda açılan sitede fırçaları tanıtımlarıyla beraber görebilir ve istediğinizi hemen altındaki linkten indirebilirsiniz.

Download: 50 olmazsa olmaz fırça çeşidi

Unplugged Photoshop Eklentisi , Plugin

Unplugged 

Filtre koleksiyonu Unplugged'ı kurduğunuzda yaklaşık 20 eklenti komutu içeren dört yeni alt menü belirir.

Resim yabacılaştırma veya ışık efektleri; 50'den fazla filtre arasında her fotoğraf sanatçısı kendine has bir şeyler bulabilir.

Download:Unplugged
Paint Engine

Paint Engine 

Bu Photoshop eklentisi ile güçlü boya efektleri oluşturabilirsiniz.

Diyalog penceresinde 13 kaydıraç ayarı, birçok buton ve açılan menü var; fırça biçimleri ve fırça hareketlerinin ölçüsü bu ayarlarla belirlenebiliyor.

Download: Paint Engine
Camera Raw Photoshop Eklentisi , Plugin

Camera Raw 

Camera Raw, dijital fotoğraf makinelerindeki sayısız ham veri formatına erişimi mümkün kılan bir Photoshop eklentisi. Bu eklenti ile resimler daha iyi ve daha keskin bir şekilde düzenlenebiliyor. Ayrıca orijinal dosya her zaman değişmemiş bir şekilde kalıyor.

Download: Camera Raw

Hiç yorum yok: