10 Ocak 2010 Pazar

p.txt problemi gmodules.com'dan gelen p.txt dosyası çözümü

p.txt, www.gmodules.com, adsense, reklam, doping, internet, p.txt dosyası nedir, virüs, spyware, sitenizde virüs problemi,
Google adsense kullanıcılarının son zamanlardaki problemi "p.txt problemi gmodules.com'dan gelen p.txt dosyası "

Eğer sizde sitenizde adsense ile kazanç sağlıyorsanız mutlaka şu son dönemde karşılaşmış olacaksınız sayfanızı açtıgınızda birden karşınıza p.txt isminde bir dosya indirilmek istendiği uyarısını veriyor halbuki sizin böyle bir isteginiz bulunmadı.

İnternette araştırdığınız vakit yabancı forumlarda problemin sebebinin  bloğumuza eklediğimiz gadget, widget zımbırtıları bu soruna neden oluyormuş. Hangisinin buna yol açtığını bulmak için en şüphelendiğimizden başlayarak teker teker bu zımbırtıları silip sorunun hangisinde olduğunu bulabilirmişiz.


Problem son zamanlarda yayınlanmakta olan doping internetin hıztesti adsense reklamından gelmektedir.Uygulama görünümünde faydalı bir reklam fakat kullanıcılarınızı rahatsiz edecek ve hitiniz düşecektir.Gelen misafir p.txt isimli dosyayı virüs olarak algılayabilir. O yüzden sitenizde belkide hiç ugramayabilir.

Buna rağmen p.txt dosyasında herhangibir virüs mevcut değildir onuda açıklayalım kaydedilmesi istenilen bildiğimiz metin dosyasıdır.

Dosyayı indirdiğinizde antivirüs ile taratabilirsiniz. zararsızdır. dosyayı kaydet ekranında dosyayı kaydettikten sonra içerisini açarsanız muhtemelen html kodlar bulunacaktır. p.txt içeriği şu şekildedir

P.txt Dosyası İçerisindeki Html Kodları

P.TXT probleminin çözümü ise basit (Siteniz İçin):

Google Adsense Hesabınıza gidin > Adsense Kurulumu > Rekabetçi Reklam Filtresi > doping.com.tr 'yi ekleyin ve değişiklikleri uygulayı seçin

Kısaca sorunun gözlendiği doping internet hız testi reklamının çıktığı sayfalarda bu problem meydana gelmektedir.bizde doping.com.tr isimli siteyi engelleyerek bu problemden geçici olsada kurtuluyoruz.
aslında uygulamanın bizi götürmek istediği adres hiztesti.doping.com.tr'dir.

P.TXT Sorunu Çözüm 2 (Tarayıcınız İçin): 

http://support.mozilla.com/tiki-view...arentId=352618

Firefox da eklenen gadgetlerden hatalı ekleneni silmek ve tekrar kurmak gerekiyormuş

1 yorum:

Bilgeselist dedi ki...

sağol denedim inşallah olur