10 Ocak 2010 Pazar

3G İle İnternet'te Canlı Yayın Yapın

Broadcast, video, bambuser, 3g, wless, wlan, canlı yayın, internet netbook, notebook, pc, bambuser.com, chat camfrog,
Bambuser, ücretsiz olan bu sisteme kayıt olan, elinde kameralı 3G yada kablosuz ağ desteğine sahip bir cep telefonu veya netbook gibi üzerinde webcam barındıran bir bilgisayar ile nerede olursa olsun bir canlı yayın epikmanına dönüştürmesi artık çok kolay. Sistem çok basit bir şekilde işliyor. Symbian, Windows Mobil yada iPhone destekli bir akıllı telefon ile bambuser.com üzerinden ücretsiz kaydınızı yaptırarak telefonunuza veya netbook bilgisayarınıza ücretsiz yazılımı yüklüyor ve diğer canlı yayın yapan bambuser üyelerini inceleyebiliyorsunuz.

Yazılım kurulduktan sonra uygulamalarınız içerisinde bulup çalıştırın. Program üzerinde b harfi olan küçük bir yeşil kare ile simgeleniyor. Options “ayarlar” altında Broadcast seçeneğini seçerek anında yayına başlıyabiliyorsunuz. Ancak ilk seferde kayıt olurken kullandığınız bilgileri birkez daha girmek zorundasınız. Yayında olduğunuzu ekranın sağ alt tarafındaki transfer hızı ile anlayabiliyorsunuz. Kotalı internet için bunun bir upload olduğunu unutmayın, yani veri göndererek kotayı aşmışda olmuyorsunuz. Stop tuşu ile yayını durdurablir ve Public bir yayın yapıyorsanız bambuser sitesine gelen ziyaretçiler tarafından profilinizden videoyuda paylaşabilirsiniz.
Sadece arkadaş ve aile bireyleriniz için bir yayın yapacaksanız telefondaki yazılım ayarlarından Options/Settings”Visibility değerini Private olarak değiştirmeniz yeterli. Yaptığınız yayını bambuser üzerinde kaydetmek istiyorsanız Archive Streasms değerini Yes olarak değiştirin. Video boyutu ve kalitesini yine buradan ayarlayabilirsiniz.  Sitede video kodunu kişisel blogunuza ekleyebilir ve bunu siteniz üzerinden de paylaşabilirsiniz. İllegal kullanım için görüntülerin bir filitreden geçtiğini ve yasal olmayan görüntü içeriğini paylaşamadığınızı hatırlatmak isterim.

Hiç yorum yok: