10 Ocak 2010 Pazar

SH-B083 Samsung İlk Blu-ray Disk Kombo Sürücüsü (BD-R & BD-ROM Combo)

SH-B083, Samsung Blu-ray Disk Kombo Sürücüsü

Samsung, BD-R ve BD-ROM İçeren İlk Dahili Blu-ray Disk Kombo Sürücüsü'nü duyurdu...

Tüketicilere yönelik dijital elektronik sektöründe ve BT teknolojilerinde dünya liderlerinden biri olan Samsung Electronics, ilk dahili Blu-ray disk COMBO sürücüsü olan SH-B083'ü pazara sunduğunu açıkladı.

Samsung Blu-ray disk (BD) sürücüsü PC'lerde kullanılmak üzere tek katmanlı disk için 25 GB'a kadar, çift katmanlı disk için de 50GB'a kadar kapasitelerle sunuluyor. Samsung'un Optik Disk Sürücüler (ODD) sektöründeki liderliğini pekiştirecek olan bu yeni Blu-ray sürücüsü, 8 kat hızla BD-R ve BD-ROM'ları okuma özelliğine sahip. Combo sürücü ayrıca CD'leri 48 kat hızla, DVD'leri de 16 kat hızla okuyabiliyor.

Samsung'un hızlı, çift katman atlayan algoritması ile yeni SH-B083 COMBO sürücüsü, 350ms ortalama erişim süresi ile pazardaki tüm sürücülerden çok daha hızlı erişim sağlıyor. Yeni sürücü Blu-ray diskleri okuyor; CD/DVD okuyup yazabiliyor.

Samsung Electronics Türkiye IT Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "PC kullanıcılarının HD içeriklerle ilgili deneyimlerini zenginleştiren Blu-ray teknolojisi tüketicilere geleneksel ODD teknolojisinden çok daha fazla avantaj sunuyor. Samsung'un yeni BD sürücüsü ile kullanıcılar bilgisayarlarında HD filmleri seyretmenin dışında, Cyberlink Powerproducer yazılımı ile DVD'ye HDTV'den film kaydededebiliyor. Ayrıca, Powerproducer ile HD kameraya çektikleri filmleri DVD'ye kaydedebiliyor." dedi.

Yüksek netlik için


Yüksek derecede netlik sunan Blu-ray teknolojisi HD içerikleri izlemek için daha gelişmiş güvenilirlik özelliklerine olan ihtiyaca karşılık veriyor. SH-B083'te daha elverişli yazma ve okuma için iki lens yer alıyor. Bu lenslerden biri BD okuma, diğeri de CD/DVD yazdırma işlemleri için kullanılıyor. SACT teknolojisi (küresel sapmalarıda düzeltme) koruyucu katmanında tek tip kalınlık olmayan BD sürücüsündeki okuma kalitesini geliştiriyor. Ayrıca, PSCT teknolojisi de (netlik kontrolü) optik kaydedici başlık birimi pozisyonu kontrol sisteminde BD'nin gerektirdiği kadar yüksek çözünürlük olmasını sağlıyor.

BD'nin daha net şekilde okunması için, Samsung'un sürücüsü DVD yazıcılarda bulunan tipik üç noktalı eğ yerine, dört noktalı eğ ayarı içeriyor. Daha yüksek termal güvenilirlik için optik kaydedici lensinin soğutma sistemi fazla ısınmanın önüne geçiyor. Yeni çevreye dost özellikler arasında düşük enerji tüketimi ve akustik sesi azaltmak için aerodinamik çerçeve tasarımı yer alıyor.

Samsung BD sürücüsünü diğer ODD sürücülerden farklı kılmak için daha keskin hatlarla tasarladı. Dahili BD sürücüsünün ön çerçevesinde yer alan şık aynalı kapak tasarımı ve mavi LED, tasarımın önemli bir faktör olduğunu düşünen tüketiciler için dikkat çekici özellikler olarak öne çıkıyor. Daha hafif ve küçük olması hem yaydığı ısıyı azaltıyor, hem de daha düşük seviyede karbon emisyonuna sebep oluyor.

Cyberlink TrueTheater yazılım ile kullanıcılar, DVD çözünürlüğünü bir üst seviyeye taşıyarak full HD çözünürlüğüne geçebiliyor. Kullanıcılar bu yeni model BD için bilgisayarlarının uyumlu olup olmadığını Cyberlink internet sitesinden ya da disk sepetinden Cyberlink BD Rehberi'ni kullanarak kontrol edebiliyor. Diğer tüm Samsung ODD sürücüleri gibi, BD sürücüsü de kullanıcıların daima en güncel BD sürücüsü bellenim versiyonu ile çalışmalarına olanak sağlamak için Firmware Live Update'i destekliyor.

Kaynak CHIP

Hiç yorum yok: