11 Ocak 2010 Pazartesi

USB Öldürüyordu! Dikkat Edilmeli

Usb, elektrik, kaza, bebek, usb kablo, Haberler, USB Aygıtlar
Günümüzde Çok sık şekilde kulanılan bir teknoloji usb teknolojisi veri alışverişinde vir devrim niteliğinde ki bu teknolojinin öldürücü etkisi ortaya çıktı Eğer siz de evinizde bilgisayar ve USB bağlantı özelliğine sahip çeşitli cihazlar kullanıyorsanız dikkatli olmanızda büyük fayda var.

Geçtiğimiz günlerde ABD' Denver'da yaşanan bir olay boşta duran USB kabloların sanıldığından çok daha tehlikeli olabileceğini gösterdi.

Trinity adlı 18 aylık bir bebek evde annesi bilgisayarda çalışırken yerde emekliyor ve oyun oynuyordu. Annesi Rhianna Anderson bir an için bebeğin görüş alanından kaybolduğunu fark etti ve onu görmek için döndüğünde minik Trinity'nin yerde hareketsiz yatan bedenini gördü.

Trinity acilen hastaneye kaldırıldı. Sebebi ise yerde duran bir ucu diz üstü bilgisayar bağlı USB kabloyu ağzına soktuktan sonra oluşan yaralardı.

Doktorlar Trinity'nin kalp atışlarını tekrar düzene sokmak için şok uygulamak zorunda kaldılar. Üst dudağının bir parçasının kopmuş olduğunu ve dilinin ağzını kaplayacak kadar şişmiş olduğunu gördüler. Neyse ki Trinity bu kazanın yaraları taşıyor olmasına rağmen sağlıklı. Ama bu durum evlerde sayıları her geçen gün artan USB cihazların başı boş bırakıldığında ne kadar tehlikeli olabildiklerini ortaya koyuyor.

Uzmanlar USB kabloların normal şartlarda bu tip yaralanmalara neden olmayacağını ama muhtemelen olay anında prize takılı olan diz üstü bilgisayarın şarj cihazındaki bir elektrik arızasının USB'nin aşırı yüklenmesine yol açmış olabileceğini söylediler.

Hiç yorum yok: