11 Ocak 2010 Pazartesi

Samsung i7500 Driver Kurulumu

Samsung i7500 Driver Kurulumu,Samsung i7500 Driver Kurulumu, Android, driver, galaxy, i7500, kurulum, samsung, windows

Samsung i7500 (Galaxy) Android cihazını bilgisayarınıza tanıtarak geliştirdiğiniz uygulamaları bu cihaz üzerinde test etmek için gerekli kurulum adımlarından bahsedeceğim.
Kullandığım cihaz üzerinde Android SDK 1.5 kurulu (Settings > About Phone > Firmware version), bilgisayarımda ise 32-bit Windows XP ve Android SDK ile beraber gelen USB Driver package, revision 2 yüklü. Farklı bir konfigürasyona sahipseniz anlatacaklarım sizin için geçerli olmayabilir.
yazi0
Adım 1: Samsung’un sitesinden telefonun driverlarını içeren Samsung New PC Studio uygulamasını indirip kurun.
Adım 2: Telefonunuzun ayarlarına girerek aşağıdaki kontrol edin:
  • Settings > Applications > Development > USB Debugging kutucuğu işaretli olsun
  • Settings > About phone > Additional Settings > Mass store only kutucuğu işaretli olmasın
Adım 3: Bilgisayarınızdaki Android SDK dizininin içerisinde usb_driver klasöründe bulunan android_winusb.inf dosyasını text editörü ile açın.
32-bit işletim sistemi kullanıyorsanız [Google.NTx86] kısmının en altına, 64-bit işletim sistemi kullanıyorsanız [Google.NTamd64] kısmının en altına aşağıdaki satırları ekleyin:
; Samsung galaxy
%CompositeAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_04E8&PID_6640&MI_00
%SingleBootLoaderInterface% = USB_Install, USB\VID_04E8&PID_6640&MI_04
Adım 4: Telefonu USB kablosu aracılığı ile bilgisayarınıza bağlayın.  Windows’da Start > Run > devmgmt.msc yazarak Device Manager‘ı çalıştırın.
yazi1
Unknown device’ın üzerine sağ tıklayarak Update Driver‘ı seçin. Çıkan menülerden sırayla No, not this time ve Install from a list or specific location (Advanced) seçeneklerini seçin. Daha sonra Android SDK dizininin altındaki usb_driver klasörünü seçerek Next diyebilirsiniz.
yazi4
Bu aşamadan sonra Android Bootloader Interface yüklenecektir. Artık komut satırında adb devices dediğinizde (öncelikle adb kill-server demeniz gerekebilir) cihazını görebiliyor olmalısınız. Farklı konfigürasyonlar için kendi tecrübelerinizi yorumlarda paylaşırsanız sevinirim.

Hiç yorum yok: