11 Ocak 2010 Pazartesi

Dosyalarınızı Yedekleyin

dosya yedekleme, dosya yedekleme nasıl yapılır, dosya yedekleme programı, dosya yedekleme programı indir, resimli anlatım
Her zaman lazım olabileceğini düşündüğümüz; giderse yanarım dediğiniz dosyaları yedekleyerek istediğiniz zaman kullanabilmek istemezmiydiniz. Hemde hiç bir ekstra bir program kullanmadan. Çünkü Windowsun kendi yedekleme programı bize yeterli.  Şimdi yedeklemenin nasıl yapıldığını kısaca anlatmaya çalışalım.

İlk önce başlat kısımından programlara , Ordan donatılara, Ordan sistem araçlarına geliyoruz. O sekmede zaten yedekleme isminde bir bölüm göreceksiniz. Bir çok bilgisayar kullanıcısının ara sıra olsa da gördüğü ama birçoğunu hiç kullanmadığı bir programdır bu yedekleme.


İlk aşamamız yedekleme programına ulaşmaktı bu işi yaptık. Şimdi programı açıyoruz. 


Programı açınca yedekleme işlemi için bir ekran bizi karşılayacaktır. İstediğimiz dosyayı yedeklememize olanak sağlayan bu programı gelişmiş modda açmanızı ve işlemlerinize oradan devam etmenizi öneririm.
Gelişmiş modda bu ekranla karşılaşacaksınız. Direk yedekleme işlemine geçmek için hemen yedekleme sihirbazı yazan kısma tıklayarak ileri kısma geçiyoruz.

Bu kısımda yedeklemek istediğimiz şekli seçerek ilerliyoruz. Herşeyi değilde bir kısmını yedeklemek gerekiyorsa Seçili Dosyaları, Sürücüleri veya ağ verilerini yedekle kısmını seçerek ileri butonuna  tıklıyoruz.
İsteğe bağlı seçtiğimiz için seçme şansı olan Windows Gezginine benze bir ekran bizi karşılıyor. Hemen hangilerini yedeklemek istiyorsak seçiyoruz.


son yazan butonu tıklıyoruz. İşlemimiz bitmek üzere. Yükleme aşağıdaki resimde de gördüğünüz üzere yapılıyor. Tabi bu arada yedeğin nereye yapılmasını isterseniz sürücüyü veya yüklenmesini istediğiniz dosyayı seçiyorsunuz.


Yedekleme bitti.

İlgili sürücüyü açarak yedeği görebilirsiniz.


Yedekleme işlemi bitmiştir.

Hiç yorum yok: