11 Ocak 2010 Pazartesi

Wikipedia'yı Cebinize İndirin

İnternet Bağlantısı Olmadan Wikipedia, Wikipedia'yı Cebinize İndirin,  çevrimdışı wikipedia kullanımı, internet olmadan wikipedia, internetsiz wikipedia, offline wikipedia, wikipedia offline kullanım

Günümüz internet kullanıcıları bilgi almak için ansiklopediler yerine sanal ansiklopedileri tercih ediyor.google bilindiği üzere arama motoru yani istenilen bilgiyi anasayfasındaki textboxa girildiğinde size ulaştıran bir hizmet fakat bu bilginin doğruluğu %80 oranındsa olabiliyor.bir konuda net bilgiyi ise ansiklopedilerden sahlayabiliriz internet üzerinde ansiklopedi denilince akla tek bir kaynak geliyor.Oda wikipedia'dan başkası değil.peki internet oldugunda wikipedia.com yazarak milyonlarca bilgiye ulaşacağımızı biliyoruz fakat internetimiz olmadıgı bir zamanda nasıl bu bilgileri elde edebiliriz tabiki wiki'yi cebinize indirerek. belki biraz şaşkınlık yaratmış olabilir fakat evet böyle bir hizmet mevcut daha doğrusu yazılım wikipedia içerisindeki milyonlarca bilgiyi nasıl bilgisayarımıza cebimize indirebileceğimizi bilmiyorsak lütfen konunun devamındaki yazılımlara bir göz atın


1. Pocket Wikipedia: Bu program çok beğenilen maddelerin toplanmasından oluşuyor. Programdaki maddeler yaklaşık 15 ciltlik bir ansiklopediye eşdeğer seviyede (24000 fotoğraf ve 14 milyon kelime). Pocket PC, Windows ve Linux’ta çalışan Wikipedia hayranları için iyi bir alternatif. Ancak bütün içeriğe ulaşmadığınızı tekrar hatırlatmakta fayda var. Daha çok içeriğe ulaşmak istiyorsanız sıradaki seçenek olan WikiTaxi’yi deneyebilirsiniz.
2. WikiTaxi: Offline Wikipedia kullanımı için çok uygun bir program. WikiTaxi ile maddeleri okuyabilir, indirdikleriniz arasında arama yapabilirsiniz. Programı indirdikten sonra WikiTaxi sitesindeki dump dosyasını indirmeniz gerekiyor. Daha sonra bu indirdiğiniz dosyayla programı kullanabiliyorsunuz.
3. OkaWix: Bu programla bütün Wikipedia içeriğini fotoğraflarıyla ya da fotoğrafsız olarak indirebilirsiniz. OkaWix Windows, Mac ve Linux ortamlarında kullanılabiliyor. 253 dil desteği veren program Wikimedia Foundation’un alt projelerini de kapsıyor (Wikisource, Wiktionary, Wikiquote, Wikibooks).
4. Wikipedia for Schools Download: İsterseniz bir bit torrent sunucusundan özel olarak yayınlanan bu programı indirebilirsiniz. Toplam 3 GB boyutunda olan program 20 ansiklopedi boyutunda bilgiyi içeriyor (34500 fotoğraf, 20 milyon kelime ve 5500 konu). Program İngiltere eğitim sistemine göre tasarlanmış bu nedenle diğer programları kullanmanız daha iyi olabilir.

Hiç yorum yok: