9 Ocak 2010 Cumartesi

Yeni Call of Duty'e hazırlanın!

PC ve konsolda dünyanın en çok satan oyun serilerinden birisi olan Call of Duty, geçtiğimiz yıllarda iki dala ayrıldı. Klasik seri II. Dünya Savaşı teması üzerinde ilerlemeye devam ediyor.

Call of Duty oyunları, özellikle de II. Dünya Savaşı konulu oyunlar gişede büyük başarıya imza atan filmlerden büyük miktarda esinleniyor. En son Call of Duty: World at War'da Enemy at The Gates filminden tanıdık sahnelere rastlamak mümkündü.

Serinin yeni dalı ise, boynuz kulağı geçer misali II. Dünya Savaşı'nı unutturan Modern Warfare oldu. Modern dünyada, terör ve anti-terör operasyonlarını, dünyanın sıcak çatışma bölgelerini ve üst üste örülmüş komploları ekrana taşıdı.

Şimdi seriye üçüncü bir dal ekleniyor! VG247'ye göre yeni Call of Duty oyunu yolda...

Trenchyard'ın geliştireceği söylenen en son Call of Duty oyunu ise Vietnam savaşını konu alacak. Sabahları uyandığında Napalm kokusunu sevenlere duyurulur.

Klasik Call of Duty ile Modern Warfare arası bir dönemde geçen oyunu geliştirmek üzere eleman alım ilanları verildi bile. Açık açık söylenmese de Activision'un Vietnam dönemi Rock'n Roll parçaları lisanslamaya başladığı aktarılıyor.

Dedikodular doğru çıkarsa, ki büyük olasılıkla doğru çıkacak, oyuncuları farklı bir tarihi dönemi konu alan, taze ve etkileyici bir FPS bekliyor olacak. Özellikle en son Call of Duty oyunu olan Modern Warfare II'nin büyük başarısı, beklentilerin oldukça yüksek olmasına sebep oluyor.

Hiç yorum yok: