3 Ocak 2010 Pazar

Yeni MSN bomba gibi! msn 2010 özellikleri

Windows Live Messenger Wave 4'ün yüzü!



Yeni Windows Live Messenger Wave 4 ortaya çıktı! İşte beklenen MSN'in özellikleri ve görüntüleri...

Bu ayın başında ortaya çıkan ekran görüntülerini yenileri takip ediyor. Windows Live Messenger Wave 4'ün geliştirilmekte olan sürümünün ekran görüntüleri ortaya çıktı.

Yeni görsellerde Windows 7 görev çubuğu önbakış özelliğinde, Messenger'ın görünümünün geliştirilmiş olduğu göze çarpıyor. Wave 3'teki sorunların aşıldığı anlaşılıyor. Windows 7 kullanıcıları bir değil, iki adet önbakış görseliyle karşılaşıyordu. Windows 7 altında hali hazırda MSN kullananlar bu sorunu fark etmişlerdir. Ayrıca artık kullanıcılar direk önbakıştan durum değişikliği yapabilecekler. Bu işlev, Windows Media Player'daki gibi çalışıyor.

Messenger'a gelen en yeni ve en önemli özellik sekmeli konuşma pencereleri. Internet Explorer 8'e benzeyen bu sekmelerin yanı sıra dikkati daha büyük bir reklam alanı çekiyor. Bu reklamı büyük çarpıya tıklayarak kapatmak mümkün. Böylece metin halini alıyor.


İşte yeni MSN'de düzeltilmiş önbakış, detaylı görseller galerimizde
Fotoğraflar ve video tuşları üst menü çubuğundan yazı alanının altına alınmış durumda. İfadeler ve göz kırpmalar ise konuşma penceresinin altından kaldırılarak birleştirilmiş.

Fotoğraflar tuşuna tıklanıldığında yeni fotoğraf paylaşım özellikleri ortaya çıkıyor. Bilgisayarda yer alan fotoğrafları paylaşmanın ötesinde Messenger Wave 4, Windows Live Photos ve Bing Images'ı birleştirerek, online fotoğrafları da MSN içerisinden paylaşma imkanı veriyor.

Bu ekran görüntülerinde yer alan özellikler şimdilik oldukça etkileyici. Ancak bütün bu özelliklerin her an değişmesi de mümkün. Final sürüme ulaşılana kadar daha ne kararlar alınır bilinmez.

Hiç yorum yok: