8 Mart 2010 Pazartesi

Evinizi Satarken veya Kiralarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Emlak, emlakçı, ev kiralamak, ev satmak, kiralamak, satmak


Öncelikle işinde uzman ve deneyimli bir emlakçıyla çalışılmalı.

Satılığa ya da kiraya çıkardığınız ev için doğru bir fiyat belirlemeniz de son derece önemli.

Evin satış değerini doğru tespit etmek için mutlaka emlakçılara danışılmalı. Aksi halde yüksek fiyat söylendiği için aylarca beklemek söz konusu olabilir.

Ayrıca evi boş olarak satılığa çıkarmak ya da kiraya vermek daha kolay.

Evin sağlamlığı, depreme dayanıklılığı ve yaşı çok önemlidir. Eviniz depreme dayanıklı, malzemeleri kaliteli ve zemini sağlamsa bunu belgelemekte fayda var.

Evin konumu, ulaşım kolaylığı, alışveriş merkezi, hastane ve okul gibi yerlere yakınlığı da önemli olduğu için alıcıyı bu konuda bilgilendirmek gerekli.

Evin önceden birikmiş apartman aidatı, su, elektrik ve doğalgaz gibi borçlarının olmaması da kiracı ya da alıcıların dikkat ettikleri konuların başında geliyor.

Günümüzde özellikle yeni konut stoğu çok fazla olduğu için evi alacak veya kiralayacak kişiler daha bilinçli hale geldi. İnsanlar genellikle satın alacakları ya da kiralayacakları evin temiz ve bakımlı olmasını istiyorlar. Bu nedenle evinizi satılığa ya da kiraya çıkarmadan önce elden geçirmekte fayda var. Evin boyasını yenilemek ve en azından bozuklukları gidermek yeterli olabilir.

Genelde bodrum-zemin ve çatı katlarındaki dairelerin fazla alıcısı olmadığı için bu tip dairelerde özendirici bir takım eklemeler, örneğin mutfaktaki ankastre eşyaların bırakılması, klimaların bırakılması gibi yöntemler uygulanabilir.
kaynak

Hiç yorum yok: