1 Ocak 2010 Cuma

Twitter 370 Şifreyi Yasakladı / Deşifre Etti





Ünlü sosyal paylaşım platformu Twitter Güvenlik nedeniyle 370 şifreyi yasakladı. Twitter “password” ve “123456″ gibi kombinasyona sahip şifrelerin çok kolay tahmin edilip hesapların kötü niyetli kişilerin eline geçmesini engellemek için böyle bir uygulamaya gittiği düşünülüyor.
Twitter bu şifreleri sitenin kayıt sayfasına koymuş ve kaynak koduna bakarak erişmek mümkün. Yasaklanan ve Twitter’da kullanılamayacak şifrelerin tüm listesine ŞURADAN ulaşabilir, Banlı passwordlere bakabilirsiniz. Baktığınız zaman göreceksiniz ki yine Kullanıcıların en çok tercih ettiği şifrelerin başında, “pass, password, 123456″ gibi tahmini basit şifreler gelmekte.
Durum böyle olunca merak edilen ve kafamda soru işareti olan şey şu oldu; Twitter bu şifrelerin listesini kendi kullanıcılarının şifrelerinden mi seçerek listeledi, yoksa başka bir kaynaktan mı esinlendi ? Eğer kendi databaselerinde yer alan Passwordlerden seçerek seçmişse, bu şifreler pek çok kullanıcının başka web sitelerindeki hesaplarının şifrelerini temsil ediyor olabilir.

Hiç yorum yok: