7 Ocak 2010 Perşembe

Tavsiye Edilesi Başlangıç Sayfaları

İnternet kullanıcılarının birçoğu farklı sitelere yeteri kadar zaman ayıramamaktan şikayetçidir ve sizler de benim gibi kısıtlı bir zamana sahip olabilirsiniz. Fakat bu durum kesinlikle haberlerden uzak kalmanıza ya da farklı maillerinizi sık sık kontrol etmenize engel olmayacaktır.
Kişisel başlangıç sayfaları olarak adlandırılan servisler üzerinden hem hava durumunu öğrenebilir, hem mail kutunuzu kontrol edebilir, hem not alıp hem de beğendiğiniz sitelerin son yazılarını takip edebilirsiniz. Bunun yanında birçok özelliği tek sayfa üzerinden kullanabilmek gibi bir fonksiyonu değerlendirmek bir internet kullanıcısı için gereksiz zaman kaybının da önüne geçmek olacaktır.
İşte sizler için düzenlediğimiz En Mükemmel 3 Kişisel Başlangıç Sayfası listemizi paylaşıyoruz. En fonksiyonel sistemleri paylaştığımız bu sistem ile daha kısa süre içerisinde daha fazla işlem yapabileceksiniz…
-netvibes
netvibes
Kişisel başlangıç sayfaları arasında bence en iyi site olan netvibes birçok özelliği bünyesinde barındırıyor ve henüz birkaç yıldır Türkçe olarak hizmet vermeye başladı.
Çok fazla fonksiyon olduğunu ve oldukça kullanışlı bir arabirime sahip olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca tüm sayfanızı paylaşıma da açabiliyorsunuz. Aynı sayfa üzerinden video izleyebilirsiniz, görsel ve web araması yapabilir, farklı mail adreslerinizin mail kontrolünü yapabilirsiniz.
Çeşitli siteler ile paralel ağ kurarak sayfayı terk etmeden video izlemenize, radyo dinlemenize ve sevdiğiniz tüm sitelerin yayın akışlarını takip edebileceksiniz.
-igoogle
igoogle
Bir google servisi olmasına rağmen yeteri kadar yaygın olarak kullanılmayan igoogle, yinede potansiyeline oranla iyi bir kullanıcı sayısına sahip diyebilirim. Yinede bir google servisi olması sebebiyle daha fazla kullanıcıya ulaşması gerekirdi. Bu sistemde birşeylerin eksik olduğu anlamına da geliyor diyebiliriz.
-pageflakes
pageflakes
netvibes benzeri bir sistem olan fakat Türkçe desteği olmayan pageflakes türkiye merkezli sitelerin sistemde fazla yer almaması sebebiyle Türk kullanıcılar tarafından fazla tercih edilmese de dünya genelinde yaygın bir kullanım ağına sahip…
Tasarım olarak netvibes yeşil tonlarını tercih ederken pageflakes daha açık renk tonlarıyla daha sade bir görünüme sahip diyebiliriz…
Daha kısa zamanda daha fazla şey yapabilmek için kişisel başlangıç sayfaları konumuzdaki önerilerimize kulak verebilirsiniz…

Hiç yorum yok: