7 Ocak 2010 Perşembe

Google gears nedir | google nasıl kullanılır [Video anlatım]

 google gears, google gears nedir, google gear, google gears nasıl kullanılır, google heart

Geçtiğimiz yazılarda Google’ın servislerinden ve çalışma alanlarından bahsetmiştim. Bu yazıda Google’ın çok da eski olmayan ve yeni yeni hayatımıza giren bir servisinden bahsedeceğim: Google Gears

Gears, çoğumuzun bilmediği, bilenlerimizin de muhakkak eksik tanıdığı bir servis diyebiliriz. Gears’ın başlıca amacı, internet bağlantısı olmadığında da web tabanlı servis ve uygulamaların kullanılmasını sağlamak. Bunun kulağa imkansız gibi geldiği doğru. Ancak Google’ın yeni teknolojiler ve depolama konusundaki profesyonelliği ile bu artık mümkün.
Bir web sunucusu ve veritabanı yazılımıyla bilgisayarda depolanan bilgiler, siz internete bağlı olmasanız da bu servisleri kullanmanızı sağlıyor. İnternete bağlandığınızda ise yeni çalışmayı eşitleyerek güncelliği sağlıyor.

Gears’ın marifeti bununla da sınırlı değil. Kullandığı API modülleri ile kullandığınız web tarayıcısının daha da hızlanmasını sağlıyor. Worker Pool adı verilen bu modül ile JavaScript kodları daha fazla işlenerek hızın artması sağlanıyor.

Gears açık kaynak olma özelliğiyle de yazılımcılar tarafından geliştirilmeye müsait bir servis. İşletim sistemi bağımsızlığı nedeniyle de Mac’ten Linux’a kadar birçok geliştirici tarafından işletim sistemlerine uygulanabiliyor.
Gears’ın kullanıldığı servislerin başında Google Docs ve Gmail geliyor. doc ve XLS gibi posta ekleri Gears sayesinde çevrimdışı okunabiliyor.
Gears’ın kaynak kodlarına Google Code sayfasından ulaşabilirsiniz. Şu an için mucize beklemememiz gereken program, yakın gelecekte vazgeçilmez bir program olma yolunda ilerliyor.

Hiç yorum yok: