9 Ocak 2010 Cumartesi

Windows 7 Service Pack 1 kafa karıştırdı | Windows 7'ye SP1 bilmecesi!

Blogcuların Windows 7'nin Service Pack 1 hazırlığını gösteren kodları yakalaması akla bazı soru işaretleri getirdi.

İlk servis paketi erken mi çıkacak? Windows 7'de bunu gerektirecek kritik açıklar ve büyük eksikler var mı? İkisinin cevabı da hayır; Microsoft, Windows XP'deki başarısını Windows 7 ile sağlamayı başardı. Yeni teknolojiler ile hem donanım, hem de kullanıcı dostu bir işletim sistemi hazırlandı.

Microsoft yeni servis paketi ile ilgili resmi bir açıklama yapmıyor. Ama daha aylar, hatta bir yıl zaman olduğu açıkça ortada. Henüz çıkalı 3 ay olmuş bir işletim sistemi için servis paketine koyacak kadar çok yama ve değişiklik yok.

Önceki Windows'lardan farkı

Hatta Windows 7 bugüne kadar çıkmış en istikrarlı Windows sürümü oldu. İlk aylarda diğer Windows sürümleri için yama çıkarken, Windows 7 bir güncelleme dönemini hiçbir kritik açık olmadan kapattı.

Windows işletim sistemlerinin, çıkışlarının hemen ardından kritik açık haberleriyle sarsıldığını, hatta tanıtımlarda Bill Gates'in yüzüne mavi ekran verdiğini düşünürsek, Windows 7 herkesi şaşırttı.

İşte bu yüzden akıllara Windows'un başkanı Sinofsky'nin "Windows 7 için Service Pack beklemeyin" sözü geliyor. Beklemeyin, çıkacak ama uzun süre gerek olmayacak; çünkü Windows 7 yola hazırlıklı çıktı.

Hiç yorum yok: