5 Ocak 2010 Salı

Farmville Out Of Sync Hatasını Giderme Yöntemi

Farmville Out Of Sync Hatasını Giderme Yöntemi



Farmville Out Of Sync Hatası nedir ?



Bu hata , bazı ek programlar ile tarlalarınıza extradan plot (ekim alanı) ekledikten sonra karşılaşılan bir hatadır. Mantığı şudur , standart bir kişinin hesabında oyun yazarlarının belirlediği adette item bulunabilir. Eğer bu standart sayı aşılırsa hesabınız donduruluyor. Biraz sonra anlatacağım yöntemle bu olayı aşmış oluyorsunuz. İşlemin sonunda tüm plotlarınız silinecektir!


Gerekli ekipmanlar,

İşlemler,
  • botumuzu standart bir şekilde "C:\Program Files\FarmVilleBot" klasörü altına kuruyoruz. Daha sonra , indirmiş olduğumuz plugin.rar 'ın içindekileri "C:\Program Files\FarmVilleBot\plugins" klasörü altına taşıyoruz.

  • Daha sonra , İnternet explorer ile facebook hesabımıza "Remember Me" & "Beni Hatırla" seçeneği ile giriş yapıyoruz.

  • Başarılı bir şekilde online olduktan sonra , internet explorer sayfamızı simge durumuna küçültüyorz ve "C:\Program Files\FarmVilleBot\farmvillebot.exe" programını çalıştırıyoruz.

  • Program açılır açılmaz bir süre bekledikten sonra , yüklemiş olduğumuz pluginler programın üst kısmına sekme olarak yerleşecek. Sekmeler yerleştikten sonra ki ilk işimiz "Advanced Settings" sekmesine girip , değerleri aşağıdaki resimde görüldüğü gibi değiştirmektir.



  • Daha sonra ki işlemimiz, sekmeler bölümünde yer alan "OutOfSyncDeleter" sekmesine gelerek , sayfanın en altında bulunan "from ID" ve "to ID" yi deneme yanılma yöntemi ile doldurmak olacaktır. Bu nasıl mı olacak ? Aynen şu şekilde From ID kısmına ilk olarak 5000 değerini girin To ID ye de 0 değerini girin ve change butonuna basın. Bu işlemi yaparken botun Main ekranında Worked yazmadığından emin olunuz ! Eğer bot çalışıyorsa bu ayarları algılamıyacaktır ve işleminiz geçersiz olacaktır.

  • Daha sonra , sekmelerde yer alan "Superplow" sekmesine geçiş yapınız. Orda bulunan , "Remove all plots on the farm" yazısının yanındaki "Go>>" butonuna basınız.

  • Tüm bunları eksiksiz birşekilde yaptığınızı düşünüyorsanız , "Main" sekmesine geçiş yapınız.

  • "Main" sekmesinin en sağında "extended log" isminde bir sekme daha göreceksiniz , ona basınız.

  • "extended log" sekmesinde , işlemleri doğru yaptıysanız aşağıdaki gibi bir ekran göreceksiniz.

    start
    Init user. Load Farm
    result OK
    OOSD: start from 5000 to 1.
    OOSD:5000 not found.
    OOSD:Will restart and resume. 
    OOSD:4999 not found.
    OOSD:Will restart and resume.
    .
    .
    .
    .
    .
    OOSD:3 deleted 
    OOSD:2 deleted
    OOSD:1 deleted
    Del all plots !
    finish
    


  • Bu ekranda görüğünüz "not found" yazısı o numarada bir itemin bulunmadığını ifade eder, Eğer o item numarasında bir item bulunursa "deleted" ifadesi yer alır.

  • Artık bu aşamadan sonra yapacağınız tek şey , "deleted" yazısını aldığın aralığı sürekli bu yöntem ile sildirmektir. Bu yazıda 5000 - 0 aralağını sildik. Herkesin aynı olcak diye bir kural yok. Kimisinde bu hatalı aralık 15000 - 5000 item numaraları arasında da olabilir. Tespit ettiğiniz hatalı item aralığını , bu yöntem ile yılmadan silin. Bende yaklaşık 7-8 kere silmekle düzeldi. Tahminimce 50000 hatalı item vardı. Kimisinde bu sayı 1000-2000 dir ve bir kere de bile bu sorun çözülebilir.


Hata alan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin...

1 yorum:

ZorZAr dedi ki...

Plugin leri yükledim ama üst menüde gözükmüyor nerde hata yapıyorum acaba bir cevap verebilirmisiniz? tşk.