11 Mart 2010 Perşembe

kredi kartı kullanımına ilişkin tutumlar

Kredi kartı borçları, kapitalist düzen içinde insanın en büyük sorunları arasında başı çekiyor. Özellikle, önü alınamayan kredi kartı kullanımı sonucunda ay sonunda gelen ekstreler kredi kartı kullanıcılarını rahatsız edebiliyor. Sanki hiç ödenmeyecekmiş düşüncesi ile yapılan harcamaların sonucu hapis cezası, cinnet, bunalım, psikolojik travmalar ve bunun gibi istenmeyen olaylar meydana gelebiliyor. Bu nedenle, kredi kartı kullanma kurallarını bilmek çok önemli. Tercihlerinizi yapmadan önce sizler için hazırladığımız kredi kartı kullanımında yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler listemize bir göz atmanızı öneririz. Bu önerileri yazının devamında bulabilirsiniz.

Kredi Kartını Etkin Kullanmak için Yapılmaması Gerekenler:

  • Günlük ihtiyaçlarınızı gidermek için Kredi Kartı kullanmayın.Ekmek,şeker,gazete ve petrol alınmaması gerekenler listemizde. Kredi kartınızı nakite bir alternatif olarak kullanmak,sizi hızlı bir şekilde borç altına sokacak kötü bir alışkanlıktır.Düzenli ve sürekli alışverişleriniz için kredi kartınızı evde unutun
  • Sadece aylık minimum tutarı ödemek huyunuzdan biran önce kurtulun.Sadece minimum ödeme tutarını ödemek borcunuzun büyümesinden başka bir işe yaramaz.Bir çoğumuzu bu yöntemi zaman kazanmak için yapıyor.Fakat ödeyebildiğiniz kadar ödemeniz sizin faydanıza olacaktır.
  • Kredi kartınızı, limitinizin yettiği herşeyi satın almak için kullanmayın.Onların parasını ay sonunda ödeyeceğiniz gerçeği aklınızın bir köşesinde kalmalı.

Kredi Kartını Etkin Kullanmak için Yapılması Gerekenler:

  • Gerçekten ihtiyacınız olan ürünleri satın almak konusunda akıllıca bir karar vermelisiniz.Hepimiz aslında “ihtiyacı olmak” kelimesini gerekli gereksiz kullanmaktayız.Kredi kartınızı sorumluluk bilinci ile kullanmak “ihtiyacı olmak” ve “istemek” kelimelerinin farkını anlamanızı sağlar.
  • Kredi Kartı sağlayıcınızın zamanında yapamayacağınız ödemeleri önceden bilmesini sağlayın.Kredi Kartı Kullanırken ödemeleri zamanında yapmamak yapabileceğiniz en kötü davranış. Birçok banka bu konuda yardımcı olmaktadır.Basit bir şekilde arayın ve durumunuzu belirtin.
  • Harcamalarınızı toplam limitinizin %30 ile sınırlandırın.Yüksek limite sahip olmak aynı zamanda yüksek miktarda borçlu olmak ihtimali anlamına geldiğini unutmayın. Düşük miktarları yönetmek her zaman daha kolaydır.
  • Düşük faiz miktarları için kredi kartı sağlayıcınız ile görüşün.Bu durumu herm kredi kartı alırken hemde kredi kartı ile harcama yaparken göz önünde bulundurun.Periyodik olarak bankanızın faiz oranlarını değerlendirmelisiniz.


kaynak

Hiç yorum yok: