9 Mart 2010 Salı

MSHTML.DLL Hatası [Kesin Çözüm]

Bugün başıma gelen en büyük problemlerden birisi bu olmuştur. Beni deli etti bu microsoft hataları ne kadar can sıkıcı oldugunu bilemezssiniz en az 1 1:30 saat uğraşmışımdır hatanın çözümü için fakat çödüm sonunda.

Yanlışlarım Doğrularım

Problemi tanımlamak gerekirse Bilgisayar normal olarak Microsoft office word excell gibi yazılımlarda yazdırma işlemini gerçekleştiriyor.Fakat internet explorer yazdırmıyor daha doğrusu yazdır [CTRL + P] butonuna tıkladığımızda herhangibir hareket olmuyordu.Yahoo Mail sayfasında boı sorunu tanımlamış olduk.Şimdi çözüme nasıl ulaştığımızı alk paragraftan sırası ile öğrenelim.

ilk yaptığım işlem tüm eklentileri devre dışı bırakmak olmuştur (+)
\ Tüm eklentileri devre dışı bırakmalı / İnternet Explorer - Araçlar Menüsü - Eklentileri Yönet - Tüm eklentilerin etkin seçeneğini devre dışı konuma getirin.

ikinci olarak bilgisayarı başlattığımızda yeniden denedim ve yine aynı durum internet explorer yazdırma yapmıyordu.ve bunun üzerine tavsiyeler üzerine internet explorer 6'dan internet explorer 7 sürümüne güncelleme yaptım. (-)
\ Aslen hatanın mshtml.dll dosyasındaki çakışmadan kaynaklandıgını bu internet explorer versiyonunda görmüş oldum.Yine internet explorer web tarayıcısı yazdır komutunu verince işlevi yerine getirmiyordu fakat tek bir farkla oda hata vererek farkını öğrendik.

Son olarak pes etme noktasına geldik fakat çözüm olarak şu şekilde bir işlem gerçekleştirdik.RegSvr32 Komutu ile sistemimize var olan fakat sorunlu kütüphanelerimizi tanımlamaya çalıştık Regsvr32 Komutu sonradan sisteme dll dosyası kaydetmeye yararmaktadır. Aşağıdaki verilen liste ile dll kütüphanelerimizi kayıt ettirmeyi denedik.

regsvr32 Shdocvw.dll
regsvr32 Shell32.dll
regsvr32 Oleaut32.dll
regsvr32 Actxprxy.dll
regsvr32 Mshtml.dll
regsvr32 Urlmon.dll
regsvr32 Msjava.dll
regsvr32 Browseui.dll

Yukarıdaki kodları internet explorer 7 yüklü iken çalıştıra tek tek yazarak onaylıyoruz.
sıra mshtml.dll dosyasına geldiğinde "mshtml.dll yüklendi ancak DllRegisterServer giriş noktası bulunamadı.Bu dosya kaydettirilemez." hatası ile karşı karşıya geldik.XP üzerindeki internet explorer 7'yi program ekle kaldır vasıtasıyla kaldırdık. sistemimizi yeniden başlattık ve hiç internet explorer açmadan yukarıdaki komutları çalıştır ekranına [Windows Tuşu + R] girerek tamam diyoruz MSHTML.DLL Başarı ile kaydedildi mesajını almışsak problemimiz çözülmüş demektir.

Eğer çözülmediyse Tarih saat ayarlarınıza bir göz atın ve engelleyebilecek antivirüs ve güvenlik duvarı programlarını etkisiz bırakın.Probleminiz çözüme ulaşmadıysa yorum olarak sorunlarınızı bildirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: