21 Ocak 2010 Perşembe

Avatar filmi yasaklanıyor

Rekora koşan Avatar'ı izlerken öldü!
Avatar filmi yasaklanıyor
James Cameorn'ın tam 13 yılda tamamladığı ve en büyük gişe geliri rekorunu eline geçirmesine kesin gözüyle bakılan Avatar filminden sizlere daha önce de bahsetmiştik. ilginç bir haber bu kez Tayvan'dan geldi... 42 yaşındaki bir adam Avatar'ı izlerken felç geçirdi!

Tayvan'ın Hsinchu şehrinde filmi izleyen 42 yaşındaki Kuo adlı adam çevresi tarafından tam bir sinemasever olarak tanınıyor. Filmin gösterimine de büyük bir heyecan ile giden Kuo film esnasında fenalaştı. Hızla kaldırıldığı hastanede doktorlar daha önceden de tansiyon sorunları bulunan Kuo'nun film esnasında büyük ihtimalle aşırı heyecan yüzünden beyninde kan birikmeye başlamış olduğunu tespit ettiler. Hastaneye kaldırıldığı anda bilinci kapalı olan Kuo 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti ve hayata gözlerini yumdu.

Avatar'a yasaklama girişimi... Çin'den Avatar'a dolaylı engelleme!

Bu esnada Çin'de de Avatar ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Filmi ülkeye getiren hükümet kuruluşu olan Çin Film Grubu, Avatar'ın sadece üç boyutlu olarak gösterilmesine izin verdiğini açıkladı. Bu açıklama aslında filmin doğasına uygun görünse de sorun Çin'de bu teknik donanıma sahip çok az sayıda sinema salonu bulunuyor olması. Pek çok kesim tarafından bu karar Çin hükümetinin Avatar filmini dolaylı yöntemlerle engelleme kararı aldığı şeklinde yorumlandı.

Fakat Çin'de olaylar bununla sınırlı değil. Sızan bilgilere göre Çin Hükümeti bu dolaylı engelleme ile yetinmeyerek Avatar'ı tamamen yasaklamayı da planlıyor. Bunun ise iki sebebi bulunuyor. Avatar'ın çok büyük ilgi görmesi sinemada film izlemek isteyen Çinli halkın büyük kısmını bu filme gitmeye yönlendirecek ve yerli yapımlara olan ilgi düşecek. İkinci konu ise filmin halk üzerinde olumsuz etkiye yol açıp şiddet eğilimlerini arttırma riski.

Hiç yorum yok: