11 Ocak 2010 Pazartesi

Mükemmel Firefox'u Ortaya Çıkartın

autopager, browser, calender, eklenti, firefox, firefox türkiye, firefoxx, fireftp, flagfox, google, mozilla, plugin, plugins, screengrab, takvim
Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğm üzere sizlre benim favori ve çok kullandığım firefox eklentilerini anlatmak istiyorum.
İnternet kullanıcılarını artık geneli firefox kullanmakta bunun sebeblerinde biri ise eklentilere olanak sağlaması ve web sitelerinde dolaşırken bizlere kolaylık sağlaması.
Hemen başlayayım favori eklentilerime ozaman.
1)Bu aslında eklenti değil kolaylık bir çok sitenin yer imini ekleyinki bunlara kolayca ulaşabilesiniz. Fakat siteleriniz
14ü geçtikten sonra yerimi çubuğuna sığmayacaktır bunun için ise yerimlerinin adlarını kısaltarak örneğin Google = GO olarak kısaltabilirsiniz firefox otamatik olarak sitelerin faviconlarını eklediği için görsel açıdanda aklınızda tutmanız çok kolay olacaktır. Beyin görselliği yazıdan çok daha çabuk kavrar.
2)Şimdiki eklentimiz SearchStatus eklentisi ile anında ziyaret ettiğniz web sitesinin alexa ve pagerank değerlerini otamatik olarak bizlere sunar. Ayrıca birçok ek çzelliği ile bize web sitesinin seo özellikleri hakkında bizlere kolaylık sağlar.
Eklentiye buradan sahip olabilirsiniz.

3)FireFox’ta Flagfox eklentisini kullanmalısınız bu eklenti sayesin bulunduğunuz sitenin hangi ülkedeki serverda barındığını hatta ve hatta hangi ilde bulunduğunu belirtiyor. Flagfox eklentisi hosting işi ile uğraşan arkadaşların çok işine yarayacaktır.
Eklentiye buradan sahip olabilirsiniz.
4)Bir diğer mükemmel eklentimiz ise ScreenGrap eklentisi. Screengrap eklentisi tam bir printscreen uzmanı. İsterseniz we sitesinin tam halini yada selection özelliği ile seçtiğiniz alanın resmini .PNG veya .JPG olarak alabiliyor.
Eklentiye buradan sahip olabilirsiniz.
5)ColorfulTabs eklentisi ise firefox içindeki sekmeleri eklendirerek sizlere daha ayırt edici bir özellik sağlıyor ve ızınıza hız katıyor.
Eklentiye buradan sahip olabilirsiniz.
6)RamBack eklentisi ise FireFox’ta birden fazla sekme açınca çok fazla ram harcamaya başlıyor bu harcamayı neredeyse yarı yarıya düşürmeyi sağlayan bir eklenti.
Eklentiye buradan sahip olabilirsin.
7)AutoPager eklentisini size bir örnek ile açıklayayım. Örneğn Google’da bir şey arattınız ve aradağınız şey çok ileriki sayfalarda bu özellik sayesinde Google’nin alt kısmında bulunan sayfa numaralandırmalarına basmadan aynı sayfa içerisinde sizlere aşaıya doğru açılıp giden çok uzun bir sayfa sağlıyor aradakılarınızı daha kolay bulmanızı sağlıyor.
Eklentiye burdan sahip olabilirsiniz.
Bu eklentilerden sonra FireFox’tan vazgeçemeyeceksiniz buna eminim. ;-)
I Love FireFox :)

Hiç yorum yok: