19 Ocak 2010 Salı

Wordpress Kodlama Anlatım

Daha önceki yazılarımızda wordpress sistemleri kodlamak için gerekli bilgilere değinmiştik. Şimdi ise artık son zamana geldik. Artık kodlama bölümüne geçiyoruz. Tabi düzgün kodlama yapabilmek için gerekli programlara ihtiyacımız var. Bu programları tamamladıktan sonra gerisi PHP bilgisi olarak kalacak

İlk gerekli programımız ZEND STUDIO. Bu program php kodlarını hatalarını çözümlemede ve rahat kodlamada bir numara diyebilirim. Örneğin bir link kodu açıyoruz

Ayrıca en güzel özelliği her kodu farklı renkte göstererek ve açılır kapanır menüler yaratması ile istediğimiz kadar iç içer kod yazabiliyoruz. Örneğin } kodunun kenarına tıkladığımızda hangi satırda başladığını kenarında yazabiliyor. Böylece if else gibi kodları kolaylıkla takip edebiliyoruz.
Bunların yanında mysql yazdığınızda bununla ilgili yazılabilecek sql cümlelerini size seçenek olarak gösteriyor ve istediğinizi seçip yazdırabiliyorsunuz. Hatta değişkenleri bile aklında tutarak hangi değişkeni yazmak istiyorsanız seçebiliyorsunuz.
İkinci olarak gerekli programımız ise Adobe DreamWeaver.
 
Bu program ise görsel şekilleri ekleyip heme kodu elde etmek için gerekli.  Örneğin bir form ekleyip bilgi göndereceksiniz. Form eklemek için gerekli olan kodu ve tabloyu uzun uzun kodlamanıza gerek yok. Hemen bu programa girip formu ve tabloyu oluşturuyoruz daha sonra kod bölümünü açarak kod kısmını alıp Zend’e yapıştırıyoruz. Böylece zamandan kazanmış olacağız.
Bunların yanında Photoshop veya diğer Flash gibi programları kullanabilirsiniz.
Gelelim Wordpress’i kodlamaya. Bizim için gerekli olan en büyük sayfa ise burası. Bu sayfada wordpress kodlamak için bütün gerekli olan bilgiler verilmiş. Oradan işimize yarayan kısımlarını alarak kodlamaya başlayabiliriz.Eğer işiniz sadece tema üzerine ise yani çekirdek üzerinde değişiklik yapmayacaksanız işlemler biraz daha sınırlanıyor ve gerekli olan sayfamız burası oluyor.
Bu sayfada bizim için gerekli olan bilgileri almamıza yarayan etiketlere ulaşabiliyoruz. Mesela sitenizde yazara ait bütün yazılara link vermek istiyorsunuz. O zaman eklemeniz gereken kod sadece olacaktır. Tabi temayı optimize etme veya iyi bir kodlama yapmak istiyorsak yazarın bütün yazılarına http://blogherseydir.blogspot.com/ şeklinde link vermeniz gerekecektir.
Şimdiden kolay gelsin.

Hiç yorum yok: