13 Ocak 2010 Çarşamba

Web Tasarımı-2

Bir diğer yazımızda belirttiğimiz gibi web tasarım ile uğraşırken plan yapmak ve işi taslağa dökmek önemlidir. Web sitesinde hiçbir şey tesadüf eseri veya yer doldursun diye bulunmamalıdır. Bu şekilde bir yerleşim sitenizin ciddiyetini bozacaktır. Sözgelimi; site ile alakasız, sırf boşluğu doldurma amaçlı kullanılan hava durumu, nöbetçi eczane, döviz kuru gibi modüller kullanmaktan kaçınılmalıdır. Bu modülleri gerçekten sitenizde lüzumluysa kullanmalısınız.
Aşağıda web sitesinin genel şablonu bulunmakta. Bu şablon elbette ki esnektir. Menü kısmını sağdan sola da alabilir, yahut buraya başka modüller ekleyerek menüyü header’ın altına da taşıyabilirsiniz.

Tasarım aşamasında renk seçimi önemlidir. Birbirine uyumlu renkleri seçmeniz ahenk açısından önemlidir. Renk seçiminde kullanmak üzere internette var olan sitelerden yardım alabilirsiniz. Colour Lovers sitesi bu tür sitelere örnektir. Burada yer alan paletlere bakarak, kullanmak istediğiniz renkler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Sitenizde olmazsa olmaz bazı bölümler yer almalıdır. İletişim formu bunların başında gelmektedir. Ziyaretçilerinizin size ulaşabilmesi için mutlaka bir iletişim formu kullanın. RSS özelliği de olmazsa olmazlar arasındadır diyebiliriz. Sitenizin takipçilerinin kolayca sizden haberdar olmasını sağlamak için RSS aboneliği özelliğini sitenize eklemelisiniz.
Web tasarımı belli başlı bir site konusudur. O yüzden önemli noktalara değinerek anlatmaya çalıştım. Sorularınız olursa konu altından belirtebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
( Geçen yazıma yazılmış yorumlarda web tasarımının ilk şartının hayal gücü olduğunu belirtmiş arkadaşlar. Zaten tasarım kelimesinin anlamını bilenler, tasarlamanın hayal gücünden yola çıkılarak yapıldığını bilirler. Bahsettiğim noktalarda web tasarımının teorisini anlattığımdan, bu konuya değinmeye gerek görmedim. Fakat yorumlar için ayrıca teşekkür ederim…)

alıntıdır 5sey.com

Hiç yorum yok: