13 Ocak 2010 Çarşamba

Diskeeper 2010 İncelemesi

blogherseydir.blogspot.com
 Diskeeper 2010 Hakkında Bilgi

Diskeeper bir disk birleştiricisi programıdır. Sistemde disk silip yükleme ya da kes-yapıştır şeklinde bir hareketlilik oluştuğu zaman sabit diskte bazı boşluklar meydana gelir. Yeni dosya eklendiği zaman da işletim sistemi bu dosyayı mevcut boş alana değil de yeni oluşmuş boş alana yükler.
Yani en son boşalan alana yükler. Dolayısıyla sabit diskte kopuk kopuk düzensiz boşluklar oluşur. Sonuç olarak bir şeye ulaşmak istediğimizde aramada bu boşluklarla da karşılaşacağından zaman kaybı yaratır. 
Diskeeper 2010 da işletim sisteminin sabit diskte oluşturduğu bu boşlukları geriye atma işlemini gerçekleştirir. Yani sık kullandıklarınız ön taraflarda kayıt olurken, hiç kullanmadıklarınız ya da az kullandıklarınız arka taraflara kayıt olur. Yani bir anlamda bilgisayarınızı hızlandırırsınız. Ancak burada tabiiki bilgisayarınız özellikleri de önemlidir.
Şunu unutmayın ki eğer 2.80GHz frekans hızında çalışan bir işlemciniz varsa bu işlemcinin hızını defrag programlarıyla asla 3GHz’e çıkartamazsanız. Bunu sağlamanın tek bir yolu vardır, overlock. Fakat bütün yapay işlemler bilgisayarınızın ömründen yiyecek ve mutlaka sorun çıkartacaktır. Bu yüzden 2. el işlemci pek önerilmez ama siz yine de 2. el almak isterseniz satıcıya overlock yapıp yapmadığı sormanızda fayda var ama belirtmeliyim ki çoğu satıcı yapmış olsa dahi yapmadım diyecektir.
Özet olarak defrag programları işlemcinizin hızıyla alakalı bir işlem yapmaz. Sadece sabit diskinizi kullanışlı hale getirdiğiniz için,öncelikli işlemleriniz eskisine oranla daha çabuk gerçekleşir.

5sey.com

Hiç yorum yok: