14 Ocak 2010 Perşembe

Google Nexus One

Google telefon piyasasına girer mi, dedikodu mu, gerçek mi derken, Google Nexus One ile tanıştık nihayet. El attığı her sektörde başarısını kanıtlamış bir şirket olan Google, acaba Nexus One’da da bu başarıyı yakaladı mı göreceğiz.
Google Nexus One
Nexus One, tam 1 GHz gücünde bir işlemciye sahip. Telefonda USB girişi, 32 GB’a kadar SD kart desteği ve bluetooth bulunuyor. Nexus One, tümleşik GPS sistemine ve pusulaya sahip. 5 MP kamerası çok avantaj sayılmasa da, otomatik focus özelliği ile seri çekimler yapabilmek mümkün. Video çekimlerinde ise maksimum çözünürlük 720 x 480 piksel

Multimedya özelliklerinde de pek iç açıcı özellikler göremiyoruz. FM radyo eksikliği, ekolayzır sorunu, bas ve tiz seslerin pek ayırt edilememesi, cihazın eksi yönlerinden.
Nexus One’ın arka kısmındaki teflon sayesinde telefon parmak izi tutmuyor. Dokunmatik AMOLED ekran, 1 GHz ve Android işletim sistemi sayesinde menü geçişlerinde hız sağlıyor. Sanal klavye yeterli gibi görünse de fiziksel klavye müptelaları bu eksikliği hissedecek.
Google Nexus One
Genel olarak bir yorum yapmak gerekirse Google Nexus One ile telefon piyasasına çok iyi bir başlangıç yaptı diyemeyiz. Nexus One, rakiplerinden sıyrılacak özelliklere sahip değil ve olgunlaşması için zamana ihtiyacı var gibi gözüküyor. Birçok kişinin hayal kırıklığına uğramasının nedenlerinden bir tanesi de, telefonu Google’ın değil, HTC’nin üretmesi. Bu da bir handikap gibi görünüyor.
Nexus One 5 Ocak’tan beri ABD, İngiltere, Singapur ve Hong Kong’ta satışta. Diğer ülkeler için satış tarihi olarak 2010 ilkbaharı düşünülüyor.

Hiç yorum yok: