14 Ocak 2010 Perşembe

Resimlere Seo Yapımı

İnternet üzerinde yayın yapan sitelerin neredeyse tamamının vazgeçemediği faktörlerden birisi de görsel tercihidir. Görsel tercihi demekten kastımız yazılarımıza resim eklememizden ibarettir aslında, fakat çeşitli istatistik bilgilerini de kapsamaktadır.
görsel
Yazılarımıza görsel öge eklememiz neden bizim için önemlidir ve görsellerimizi nasıl Seo uyumlu hale getirebiliriz?
** Yazılarınızın daha okunabilir olmasını sağlayacaktır.
** Sözlü olarak ifade edemeyeceğimiz detaylara ve örneklere görseller aracılığıyla yer verebiliriz.
** Google Images arama motoru üzerinden site ziyaretçi sayımızı artırabiliriz.

Yazılarınızdaki görselleri başka sitelerden almamanızı ve öncelikli olarak kendi kullanacağınız görselleri kendi sunucunuzda barındırmanızı önermekteyiz. Google görsel optimizasyonu konusunda bu husus önemlidir fakat sitenizde sık sık görsel kullanıyor iseniz bu durum her zaman mümkün olmayabilir.
Bu durumda bizim size önereceğimiz ImageShack resim barındırma hizmetini ve bu hizmetten en üst düzeyde nasıl faydalanırız buna beraberce cevap bulacağız.
Firefox tarayıcısı bildiğiniz gibi eklenti uyumlu olduğu için bize bu konuda da yardımcı olacak bir eklentiye sahip görünüyor. Rehost adlı eklenti sayesinde internet üzerinde gördüğümüz bir resmi imageshack üyeliğimize upload edebileceğiz ve bunu yaparken resmi yeniden adlandırarak hangi kelimede çıkmasını istiyorsak title bilgisini bu şekilde düzenleyebiliyoruz.
Gelelim eklentimizi kurmaya ve nasıl kullandığımızı görmeye… Eklentiyi rehost add ons sayfasından tarayıcınıza kurabilirsiniz. Ardından tarayıcımızın üst satırında yer alan sekmelerden şu sırayı izlemeliyiz… Araçlar –> Eklentiler –> Rehost Image (Seçenekler)
rehost
Ekranda gördüğünüz kodu kendi imageshack panelinizdeki preferences sekmesinden almalısınız. Bunun için de imageshack üyeliğinize giriş yaptıktan sonra Tools –> Preferences yolunu takip etmelisiniz.
Artık resmi bilgisayarınıza indirmeden, ismini istediğiniz gibi değiştirerek istediğiniz uzantıda imageshack panelinize doğrudan yükleyebilirsiniz…

Hiç yorum yok: