24 Ocak 2010 Pazar

İnternet sona mı eriyor?

Şu ana kadar hız ve altyapı ile ilgili yapılan tartışmaları unutun, şu anda internetimizi tehdit eden çok daha önemli bir unsur var! Gün geçtikce artan internet kullanıcılarının sayısı sebebiyle internete bağlı cihazlar da gün geçtikce inanılmaz artışa uğradı. Bu inanılmaz artışın getirdiği sebepten ötürü de şu anda internet ip adreslerinin bitmesi gibi bir durum söz konusu.

IPv4 internet numaralarının dağıtımıyla ilgilenen Number Resource Organisation eğer ki yakın bir zamanda IPv6 ya geçilmez ise ellerinde bulunan tekil ip internet numaralarının kısa bir süre içerisinde biteceğini açıkladı. Şu anda IPv4 adreslerinn % kaçı boşta öğrenmek ister misiniz?

Sadece %10 u boşta ve hala büyümekte olan internet ile beraber eriyip gidiyor.

Peki bu duruma önlem olarak neler yapılabilir?

Bildiğiniz gibi her internet sitesinin kendine ait bir ip adresi var ve artık IPv4 de bulunan max sayı artık bunu karşılayamıyor. Bu sebepten ötürü mevcut yazılımların IPv6 standartlarına getirilmesi gerekiyor. Ve önümüzdeki yıl içerisinde internete bağlanacak tüm cihazların laptop olsun, iphone olsun, cep telefonu olsun hepsinin IPv6 ayarları yapılarak yeni ip sistemine hazır hale getirilmesi gerekiyor.

IPv6 kullanımı şu anda ne durumda?

Asya, Avrupa ve Ortadoğu da şu anda IPv6 uygulaması %17 civarlarında. Gelecek senelerde internet konusunda sıkıntı yaşamamak için IPv6 ya tüm internet sağlayıcıların hazırlanması şart.

alıntı

Hiç yorum yok: