22 Ocak 2010 Cuma

PageRank nedir?Ne işe yarar?Nasıl yükselir?

Pagerank nedir?
 google PageRank nedir pr Ne işe yarar pagerank Nasıl yükselir pagerank arttırma yolları
Google Pagerank: Sizin Google gözünde değeriniz kaç?

Pagerank Google’ın websitemize vermiş olduğu 1 ile 10 arasındaki bir değerdir.
Pagerank ne işe yarar?
Pagerank Google”ın bize güvenini arttırır.Yani Pagerank yüksek olan site aynı kelimede sizden daha üst sırada görünür.Pagerankımız yüksek ise Google bize daha çok uğrar.Yani sitenizin ziyaretleri açısından önemli bir konudur.
Pagerank nasıl arttırılır?
Pagerank tamamen site içeriğimiz ve linklerle ilgilidir.Yani sitenize özgün içerik koyarsanız bu Google!ın sitenizi daha çok sevmesini sağlar ve Pagerankınız artar.Ayrıca sitenizin PR sinin artmasında backlinklerin önemide vardır.
Backlink nedir?
Backlink başka sitelerden sizin sitenize verilen bir linktir.Bu link eğer dofollow ise Google bu linki takip eder ve sizin sitenize gittiğini anlar bu sayede Google sizin sitenize”Demekki bu sitede güvenilirmiş” aklı ile bakar.Fakat nofollow ise sizin Pr olarak işinize yaramaz sadece hit olarak işinize yarar.
Peki şimdi PR den devam edelim.
Pagerankım ne zaman değişir?
PR’nin ne zaman değişeceği hakkında kesin bir bilgi hiçbir zaman yoktur.Birtek Google bilir.Yalnızca ne zaman olabileceği hakkında tahminler söylenebilir.En son yılbaşında olmuştu ve herhalde 3 -4 ay içinde gerçekleşir.
Pagerank kaça yükselir?
Bu tamamen sitenizin içeriğine bağlıdır.Siteniz hak ediyorsa Pr 3 te olabilir 2 de olabilir 1 de .Yada hiç artmayabilir.Ayrıca bir sonraki güncellemede Pr niz düşebilir.

Hiç yorum yok: