22 Ocak 2010 Cuma

Seo Terimleri

blackhat seo terimleri, google algoritmaları, seo terimleri, seo terimleri anlamları
Search Engine Optimization
SEO, günümüz reklamcılığı ve pazarlama dünyasının vazgeçilmez bir teknolojisi haline geldi. Çoğu kişi ürün reklamcılığında vb. reklamcılıkta SEO’nun daha çok faydalı olduğu gördü ve sitelerine kendileri yada SEO danışmanları aracılığıyla optimizasyon yapıyorlar. Optimizasyon olayında gerçekten sıkıntı çektiğimiz kelimeler karşımıza çıkabilir. Bu kelimelerden bazılarının anlamları şöyledir:
On-Page SEO: Sayfa bazlı seo uygulaması, içerik bazlı, site içi seo teknikleri.
Mikroformatlar: Link (a) etiketine SEO için eklediğimiz parametrelere denir. Örneğin; XFN kodları.
Orion Algoritması: Kelimeye göre değil, ilgili kelimelere göre listeleme yapılıyor. Böylece birbirinden bağımsız ve ilişkisiz konularda kelimeler içeren, kelime yığınlarından oluşan sitelere karşı bir koruma sistemi geliştiriliyor, aynı zamanda orijinal içeriğe sahip, sadece konuya yönelik olan makaleleri ön plana çıkartıyor.
TrustRank Algoritması: Pagerank algoritması etkisinin azalması üzerine trustrank algoritması ortaya çıkmıştır. Kaliteli siteleri kötü sitelerden ayırma mantığıdır.
Bej Arkaplan: Sarıya çalan açık kahverengi. Örnek: Arama sonuçlarındaki adwords reklamların arkaplan rengi.
Konsorsiyom: Dünya çapındaki ağ birliklerine verilen ad. Örnek: W3C web standartları
Keyword Research: Kelime analizi
Google Dance: Google arama sonuçlarındaki dalgalanmalara denir. Sitenizin google dance araçları ile arama sonuçlarındaki dalgalanma istatistiklerini elde edebilirsiniz.
Google Bomb: Google’ın iyi-kötü siteleri birbirinden ayırt ederek sonuçlara çıkartmak için uyguladığı bir yöntem.
PPC: Ücret karşılığı sunulan sonuç.
SERP: Google aramaları sonuç sayfalarına denir.
Canonical: Bir link parametresidir. Bir sayfanın birçok kez, farklı adreslerle indekslenmesini önlemektir. Parametrenin link etiketi içersinde kullanımı şu şekildedir:
White-hat SEO: Doğal seo yöntem ve tekniklerle google arama sonuçlarında siteyi üst sıralara çıkartmak.
Blackhat SEO: Google’ın sevmediği yöntemlerle siteyi arama sonuçlarında yükseltme mantığıyla yapılan ama sonucu tamamen bir hüsran olan yönteme denir.
Scraper Site: Blackhat seo teknikleri sonucu oluşan çöplük sitelerdir.
Invisible Text: Sayfanın belirgin olmayan yerlerine arkaplan rengiyle aynı anahtar kelimeler girme yöntemi. (Blackhat SEO yöntemidir.)
Machine Generated Content: İçeriğin özel bir yazılım aracılığıyla hazırlanmasına denir. (Blackhat SEO yöntemidir.)
Keyword Stuffing / Unrelated Keywords: Sitenin title, keywords, description alanlarında uzun ve gereksiz girdilerin kullanılmasına denir. (Blackhat SEO yöntemidir.)
Cloaking / Doorway Pages: İnsanoğlu zihinlerinin maksimum seviyelerinin zorlandığı yöntemdir. :) Bu yöntemle siteyi iki kitleye göre hazırlıyorlar -ziyaretçiler ve google botları-. İki kitlede siteye girdiğinde kendileri için hazırlanan farklı farklı tasarımlar, yapılar, seo teknikleriyle karşılaşacak. (Blackhat SEO yöntemidir.)
Tiny Text/Alt Text: Resimlerin alt parametresine, uzun ve bir anlamı olmayan cümlelerin girilmesiyle şekillenen yönteme denir. (Blackhat SEO yöntemidir.)
Mirror or Duplicate Sites: Domain değişikliğiyle diğer sitelerdeki içeriği olduğu gibi kendi sitelerine aktarma işlemine denir. (Blackhat SEO yöntemidir.)
Submitting Repeatedly: Sitenize eklemiş olduğunuz yeni bir içeriğin arama motorlarınca hemen indexlenmemesi sonucunda, yönetici aynı içeriği defalarca ekleyerek, çoğaltıyor. Bunun sonucunda arama motorlarında içeriğin daha çabuk indexleneceği mantığına ulaşıyor. (Blackhat SEO yöntemidir.)
Elimden geldiğince yazımı eğlenceli, anlaşılır ve sade bir dilde tutmaya çalıştım. İnşallah istediğiniz tarzda bir makale olmuştur. Sonradan aklıma gelenler oldukça ekliyeceğim. Bizleri izleyeme devam edin.

Hiç yorum yok: