18 Ocak 2010 Pazartesi

Web 2.0 Araçları (Online)

Web 2.0 İçin Gerekli Tasarım Araçları
Bildiğiniz gibi web sitelerinin yeni gözdesi web 2.0. Yeni sistemle gelen güzel yenilikler siteleri canlandırdı, görsel özellikleri arttırdı. Böyle olduğunu gören tasarımcılar yavaş yavaş web 2.0 kullanmaya başladılar. Ancak web 2.0 ı kullanabilmek gayet karışık ve bir o kadarda eğlenceli oldu.
Sırf bu zorluklar yüzünden pek çok kişi ise web 2.0a geçmeye üşendi. Eğer sizde üşengeçlerden biri iseniz makalemi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Çünkü burada web 2.0ı rahat kullanmak için geliştirilmiş birkaç sistemi tanıtacağız..
Favico

favico
Çok kullanışlı bir favicon sitesi. İsterseniz kendi resminizi yükleyip onu favicon haline getirebiliyor, isterseniz de hali hazırda bulunan faviconları kullanabiliyorsunuz.
Spiffybox

spiffybox
Bu sistemle köşeleri yuvarlak bloklar oluşturabiliyorsunuz. Renk seçimini yapabiliyorsunuz. Ayrıca sistem size bir güzellik yapıyor; yaptığınız blokların css ve html kodunu size verebiliyor. =)
Ajaxload

ajaxload

Ajaxload beta süründe olsa da gerçekten güzel şeyler başarmak için yaratılmıştır. Ağırlaşan sitelerinizi hızlandırmak için ajax kullanarak yükleniyor butonları hazırlamanızı sağlar.
Reflection Maker

reflection maker

logolarınızı güzelleştirmek türlü türlü eklentiler yapabilmek için geliştirilmiş bir tasarımdır.
Adobe kuler

adobe kuler

Websitenizde renk uyumunu sağlayabilmek için geliştirilmiş bir tasarımdır. Gayet hoş çalışır.

Hiç yorum yok: