acayip ölümler, garip ölümler, ilginç ölümler, ölüm, ölüm haberi
1) Ay peşinde ölüm
8.yy başında yaşamış Li Po, çin edebiyat tarihinin en büyük şairidir. Şiirlerini sarhoşken yazdığı bilinen Li Po’nun ölümü de alkolden oldu.Ay hakkında şiir yazarken ilham almak için Yangtze nehrinde kayık gezintisi yapan Li Po, ayın nehirdeki yansımasına hayran olup, yakalamaya çalışınca olanlar oldu.Sarhoş Li Po kayıktan yuvarlanıp nehirde boğuldu.
2) Sakallı ölüm
Avusturalyalı Hans Steinger’in en çok gurur duyduğu özelliği tam 1.4 metre uzunluğundaki sakalıydı.Steinger’in yaşadığı 16.yy da tarihin en uzun sakalı olarak biliniyordu.1567 yılında Steinger’in yaşadığı kasabada çıkan yangında, Steinger sakalını sarmadan evden dışarı çıkmaya çalıştı.Sonuç sakalına basıp, dengesini kaybetmesi ve boynunu kırarak ölmesi oldu.
3) Çiş tutarken ölüm
Danimarkalı asilzade ve astronom Tychec Brahe’nin ölümü uzun süre çişini tutmasından kaynaklanıyor.Kibarlığı ile tanınan Brahe 1601 yılında katıldığı sattlerce süren saray ziyafetlerinden birinde yedi, içti ve keyif çattı. Ancak çişi gelmişti ve o yıllarda yemek masasını bırakıp tuvalete gitmek adabı muaşeret kurallarına aykırı sayıldığı için gidemedi.Brahe kibarlığı elden bırakmamış oldu ama fazla çiş yüzünden genişleyen mesanesi ziyafetten kısa süre sonra enfeksiyon kaptı ve ölümüne neden oldu.
4) Orkestra şefinin değneği ile gelen ölüm
1687 yılında, 14. Louis şerefine bestelenen bir yapıtı yöneten ünlü orkestra şefi Jean Baptiste Lully işine öyle konsantre olmuştu ki, oldukça uzun süren senfoninin başında parmağını duvara çarpıp mosmor ettiğini fark edemedi.Canı çok acımasına rağmen prensipleri gereği işini yarıda bırakmayı reddeden şef, konçertoyu yüzünün akıyla bitirdi.Ama morarttığı parmak kangren oldu.İşini tahlikeye atmamak için parmağını kestirmeyi kabul etmeyen şef kangrenin yayılması yüzünden 6 ay sonra öldü.
5) Tatlı ile gelen ölüm
Tarihteki tek çatlayarak ölen kral Frederick, yatmadan önce kendine bir ziyafet çekti.Kralın sofrasında bulunan yemekler karides, hayvar, şampanya, tütsülenmiş müren balığı, arpa lapası, çavdar ekmeği, beyaz şarap, üzüm, elma, lahana çorbası ve sebze türlüsünden oluşuyordu :D Bu yemeği 14 porsiyon tatlı ile taçlandırıp uykuya çekilen kral ertesi sabah ölü olarak bulundu. Kral hazımsızlık nedeniyle kusmuş ve kendi kusmuğunda boğulmuştu.
6) Mahkemede ölüm
1871 yılında dönemin en ünlü avukatlarından biri olan Thomas McGehan müvekkili Myers’in cinayet suçundan beraat etmesi için uğraşıyordu. Jüriye sunmak için hazırladığı tez şuydu: Maktul, Myers tarafından öldürülmemiş, yere çömelerek tüfeğini temizlerken çıkan bir kaza kurşunu ile can vermişti. Juriyi bu teze inandırmayı kafasına koyan McGehan iddiasını juri önünde canlandırmaya karar verdi.Avukat gayet inandırıcı olmayı başardı.Zira olayı canlandırmak için kullanacağı tüfeğin içini boşaltmayı unutan McGehan gerçekten kendini vurdu ve öldü.McGehan canından oldu ama müvekkili beraat etti.
7) Dilini ısırarak ölüm
Allan Pinkerton 19.yy en amansız dedektiflerinden biriydi. Eline gelip de çözemediği vaka neredeyse yok gibiydi. Tebdili kıyafet şüpheli kovalamak gibi birçok soruşturma tekniğinin mucidi olan Pinkerton bir gün kayıp yere düştü.Düşerken dilini ısırdı ve kaptığı enfeksiyon nedeniyle 2 gün içinde öldü.
8 ) Zehir,kurşun,dayak ve boğulmayla gelen ölüm
Rivayete göre rus büyücü Rasputin rakipleri tarafından önce 10 adamı zehirlemeye yetecek kadar siyanürle zehirlendi ama hiç etkilenmedi. Sonra Rasputin’i yaylım ateşine tuttular.Ölmedi. İyice kızan rakipler sopalarla Rasputin’i ölesiye dövdüler.Hâla yaşıyordu.Sonunda bağlayıp Neva nehrine attılar.Boğularak öldü.
9) Talk Show’da ölüm
Jerome Irving Rodale sağlıklı beslenmenin en önde gelen savunucularından biriydi. Organik tarımın önemini vurguluyordu. Dick Cavett’in sunduğu talk show’a katılan Rodale “100 yıldan az yaşamam. Tabii eğer şeker komasına girmiş bir taksi şoförü tarafından ezilmezsem.” dedi. Sıra diğer konukla sohbete geldi. Kameralar tekrar Rodale’e döndüğünde Rodale koltuğunda uyur gibi görünüyordu. Fakat aslında kalp krizi geçirip ölmüştü.72 yaşındaydı.
10) Haber bülteninde ölüm
Christine Chubbuck dünyadaki ilk ve tek canlı yayın sırasında intihar eden haber spikeridir. 15 Haziran 1974′te canı son derece sıkkın olan Chubbuck kafasına silahını dayayıp, beynini havaya uçurmadan önce son anonsunu yaptı: “Haber 40′ın, en ilginç haberleri ilk olarak ekrana taşıması prensibi bir kez daha hayata geçiyor. Karşınızda dünyanın ilk canlı intiharı. İyi seyirler.”
11) Öldüren robot
Robert Williams bir robot tarafından öldürülen ilk insan. 25 Ocak 1975 tarihinde, Ford firmasının Flat Rock şubesinde çalışan Williams, bozulan robotun yedek parçalarını değiştirmeye başladı. Tam bu sırada yeniden harekete geçen robot Williams’ın kolunu kopararak öldürdü.
12) Film setinde oyun
Aktör Vic Morrow “Twilight” filminin çekimleri sırasında öldü. Ölüm nedeni patlama efekti nedeniyle kontrolden çıkan bir uçak maketinin oyuncunun kafasını koparmasıydı. Uçak sadece Morrow’un değil aynı zamanda figüranlık yapan 6 yaşında 2 çocuğun da ölümüne sebep oldu.
13) Kaktüsle gelen ölüm
Dünyada bir bitki yüzünden yaşanan tek ölüm vakası 1982 yılında Arizona’da gerçekleşti.David Grunman can sıkıntısını kaktüsleri bir kurşun atarak yıkıp gidermek istiyordu. İlk kaktüs pürüz çıkarmadan devrildi. Grunman başarısından cesaret alarak 2. hedefini 10 metrelik bir kaktüs olarak seçti. Grunman’ın attığı kurşun kaktüsün büyük bir parçasına isabet etti. 80 kiloluk kaktüs parçası Grunman’ın üzerine düştü ve olay yerinde ölümüne neden oldu.
14) Ölümcül şişe kapağı
1983 yılında Amerikalı ünlü tiyatro yazarı Tennessee Williams bir otel odasında ölü bulundu. Yazar sarhoştu ve üçüncü viski şişesini ağzıyla açmaya çalışırken, şişe kapağının boğazına kaçması nedeniyle öldü.
15) Ölümcül kitaplık
Mariesa Weberin cesedi yatak odasındaki kitaplığın arkasında bulunmadan önce kadın polis tarafından kayığ ihbarı ile aranıyordu. 160 cm. boyunda ve 45 kilo ağırığındaki Weber’in kitaplığın arkasında bulunan prize ulaşmaya çalışırken boşlukta sıkışarak öldüğü anlaşıldı.
16) Kız kardeşlerin akibeti
1991 yılında 57 yaşındaki Taylandlı Ket Paen bahçesinde gezerken inek dışkısına bastı. Düşmemek için can havliyle kaçak yapan bir elektrik teline tutunan kadın çarpılarak öldü. Paen’in cenazesinin ardından, komşularına ablasının nasıl öldüğünü anlatan 52 yaşındaki kız kardeşi Yooket de tam ablasının öldüğü yerde, aynı şekilde çarpılarak öldü.
17) Ölümcül koyunlar
1999 yılında İngiltere’nin Durham köyündeki 67 yaşındaki Betty Stobbs koyunlarını beslemek için motosikletinin arkasına bir demet saman bağladı. Koyunlarının olduğu yere geldiğinde yaklaşık 40 kadar açlıktan kıvranan koyun Stobbs’un üzerine çullandı. Stobbs 60 kiloluk motorun üzerine devrilmesiyle ezilerek öldü.
18) Bombayla gelen ölüm
28 Ağustos 2003′te pizza dağıtıcısı Brian Wells baston süsü verilmiş el yapımı bir tüfekle banka soygunu yapmaya kalkıştı. Polis olay yerine geline Wells olayın kendisi tarafından değil, daha önce evine pizza bırakmaya gittiği kişiler tarafından planlandığını söyledi. Wells soygunu gerçekleştirmezse boynuna bağlanan saatli bombanın patlatılacağı tehtidi ile soyguna ikna edildiğini anlattı. Gerçekten de bomba imha ekibi olay yerine gelmeden saatli bomba patladı ve civardaki herke öldü.
19) Yamyam okuyla gelen ölüm
2006 yılında Avusturyalı vahşi doğa belgeselcisi “Krokodil avcısı” lakaplı Steve Irwin “Ocean’s Deadliest” adlı belgeselin son bölümünü çekerken yerlilerden birinin avlanmak amacıyla attığı okun kalbine isabet etmesiyle canından oldu.
20) Dev şemsiyelerle gelen ölüm
1991 yılında Christo ve Jean Claudette adlı iki sanatçı devasa mavi ve sarı şemsiyelerden oluşan enstalasyonlarını Paris ve Tokyo şehir merkezlerinde sergilemeye başladı. Ama sergi felaket getirdi. Paris’te seyirci kadınlardan birinin rüzgar nedeniyle şemsiyelerden birinin altında kalmasıyla ezilerek ölmesinin ardından Tokyo ve Paris’teki sergiler iptal edildi. Tokyo’da şemsiyeleri kaldıran belediye işçilerinden biri de şemsiyelerin altında sıkışıp öldü.
21) Göbek darbesiyel gelen ölüm
1987 yılının ağustos ayındaki bir güreş maçında güreşçi Crabtree ünlü manevrasını yaptı ve aşağı yukarı zıplarken oynayan koca göbeğini rakibi Kirk’e vurdu. Kirk darbenin şiddeti nedeniyle kalp krizi geçirdi ve olay yerinde öldü. Crabtree daha sonra vicdan azabı nedeniyle güreş kariyerini sonladı.