18 Ocak 2010 Pazartesi

alışveriş problemleri Online alışveris ve e-ticaret

Online Alışverişlerde Bitmeyen Sorunlar
İnternet çıktı mertlik bozuldu. En ufak bir ürün dahi herhangi bir mağaza yerine online ticaret yapan firmalardan alınmaya başlandı.  Bir kremden tutunda bir el lambasına, Kalemlikten a4 kağıda kadar herşeyin elinizin altında olduğu bir alemdeyiz. Çok kolay alışveriş yapıvermek… Hele de güveniyorsak bu gibi şeylere kafa takmayız zaten.  Online ticaret siteleri kendilerinin çok güvenli olduklarını kanıtlayabilmek amacı ile kırk çeşit takla atarlar.
online alışveriş
Sitede güvenilir imza sertifikaları alt alta sıralanır durur. Her şeye hatta şifremizin güvenilirliği meçhul olsa da alışverişi yaparız eve kadar ürünü getirtiriz. Ürün genelde sorunsuz gelmesine rağmen arada eksik gönderim, Hatalı ürün, kırılmış veya çizilmiş üründe gelebilir. Kargocu yanında açmışsanız şanslısınız çünkü kargocu gittikten sonra açsanız da yalvarsanızda bir işe yaramaz. Çünkü kabul etmişsinizdir artık ürünü. Sıkıntı da buralarda başlar zaten.
Ürün alırken ve gelirken sorun olmaz. Evde teslim alırken ve tekrar gönderirkendir tüm sorunlar.  Aldığınız ürünü iade etmek istersiniz ücreti sizden çıkar. Tamire gönderirsiniz ücreti sizden çıkar. Tamirden döner ücreti sizden çıkar. Bir daha gider tekrar sizden çıkar. Sizde kafayı sıyırmamak için kırar bir kenara atmak zorunda kalabilirsiniz. Online alışverişin elbette iyi kısımları vardır. Oturduğumuz yerden sipariş vermek ve onu kapıya kadar getirttirmek ne kadar güzeldir değilmi. Ama işte asıl sorun burdadır. Oturduğumuz yerden eve kadar getrirttiğimiz ürün bozuksa kapıya kadar ne yazıkki kimse gelip almaz. Kargo kargo dolaşır ucuzunu bulup tamire gönderirsiniz.  Tamiz işi halledilir yine kargo ücreti sizden olur. Değermi yüz liralık ürün için 40 lira ürün kargosu ödemeye.  Efendim işin hazzı orda diyorsanız diyecek sözüm yok. Yok sizde memnun değilseniz yaptığınız bu alışverişten neden mahallendeki Ahmet Amcadan almıyorsun ki… En azından ürün bozuk çıkarsa ona çıkışmasını bilirsin.
Alışverişlerde tuzağa düşmeme temennisi ile.

Hiç yorum yok: