18 Ocak 2010 Pazartesi

Google Resimlerden hit çekme yolları

Wordpress, code, engelleme, frame, iframe, javascript, js, kod, kurtulma

Buradaki yazıda bir arkadaşımız yazılarımıza uygun görsel eklemenin faydalarından bahsetmişti. Bu gelen hiti direk kendi sitenize yönlendirmek isterseniz bu yazımızı iyi okuyun.
Google images bir site için iyi hit kaynaklarından birisidir. Resim arayan kullanıcılar sitemize girerek resmi almaktadır. Fakat bazen sadece resme odaklı kullanıcı geldiği için sitenizle ilgilenmeden direk resmi alıp gitmektedir.
Resmi tam boyutunda göster linkine tıkladığında direk sitemizdeki resmi açmakta ve sitedeki yazılarla ilgisi kalmamaktadır. Bu durumda size vereceğim iframe engelle kodu ile bu sıkıntıdan kurtulacaksınız.

Sitenize gelen ziyaretçi resmi almak istediğinde sitenizdeki bu kod yardımıyla iframe den kurtulacak ve siteniz direk açılacaktır. Böylece sitenizdeki ziyaretçi direk online ziyaretçiye çevirilecektir. Ayrıca bu kod sayesinde sitenize iframe ile link veren sitelerden de kurtulmuş olacaksınız.
İlk kodumuz:

Yukarıdaki 3000 rakamı saniye bazındadır. Bunu değiştirdiğinizde siteniz yüklendikten kaç saniye sonra kodun çalışacağını söyler.
İkinci kodumuz:

Bu ise siteniz  yüklenir yüklenmez kodun çalışmasını ve sitenizin iframeden kurtulmasını sağlar. Seçim size kalmış…

Hiç yorum yok: