18 Ocak 2010 Pazartesi

windows 7 kullanıcı yorumları özellikleri

Piyasaya çıktığından beri, akıllarda bir takım sorular yarattı. Microsoft firmasının Windows Se7en ‘dan önce çıkarmış olduğu Vista ‘nın halk arasında pekte perfosmanslı olduğu söylenemez. O yüzden microsoft vista ‘da olan bir çok eksikleri ve açıkları Windows Se7en ‘da kapatmaya çalıştı. Peki başarılı oldu mu ? Bazı karşılaştırmalar ve yapılan testlere göre bunun cevabını bulacağız.
Öncelikle vista kullanıcılarının ağzından bir takım sorunları belirtmek istiyorum. Kullanıcının yapmak istediği ve komutu sistemine verdiği işlemlerde, “bunu gerçekten yapmak istiyor musunuz ?” gibi bir soruyu yöneltiyordu. Vista Kullanıcıların en rahatsız oldukları durumdan birisi idi. Peki bu windows 7 ‘de kaldırıldımı ? Evet tamamen olmasada o tarz kullanıcıyı çileden çıkaracak sorular yöneltilmiyor.
windows 7 walpaper 
 Windows 7

Windows 7 gereksiz gördüğü dosya uzantılarını kopyalamayı tasnif etmiyor. O yüzden siz kopyalamak isteseniz bile kopyalama yapamıyorsunuz. Kullanıcıların, virüs belasından bıkmasından ötürü, Windows 7 güvenliği en üst düzeyde tutmuştur. Biraz önceki veridğim örnekte bunu desteklemektedir.
Güvenlik konusunda artı puan alan windows 7, bu güvenliği üst düzeyde tutmasından olsa gerek dosya kopyalamalarında, vista ve xp işletim sistemlerine nazaran daha yavaş durumda. Windows 7 kurulum bakımından gayet kolay olması sebebiyle ev kullanıcılarının tercih edeceği kesin.
Windows 7, daha yeni olması sebebiyle şu an için kullanıcıların bir miktar sürücü sorunu yaşayacaklar gibi. Vista driverlarının bir çoğu windows 7 için uyumlu olmasına rağmen bazı driverlarında firmalar tarafından çıkarılmamış olmasıda dezavantaj doğrusu… Ancak bu problemlerin ilerleyen günlerde aşılacağından eminim.
Açıkçası vista kullanıcılarının, Windows 7 ‘ye çok rahat uyum sağlayacaklarını söyleyebilirim. Arayüz ve menü tasarımlarının tanıdık geleceği kesin.
Şimdi size bir takım testler yapılarak ortaya çıkan sonuçları ve nacizane yorumlarımı ileteceğim.

windows 7 tablo
Sistem Başlatma ve Kapatma Değerleri
Windows7, vista, sp3 karşılaştırma
Diyagramdaki bizi ilgilendiren kısımlar, yeşil olan çubuklar.  Onlarda bize gösteriyorki, sistem kapatılırken,  sistem açılırken ve internet tarayıcısı açılışında diğer sistemlere  göre daha hızlı durumda.
vista, windows 7, sp3 karşılaştırması
Sistem özelliklerinin daha düşük olduğu bir bilgisayarda yapılan testlere göre,  Windows 7 ‘nin peroformansında düşüş gerçekleştiğini görüyoruz. Buda gösteriyorki,  Windows 7 sistem özellikleri yüksek bilgisayarlarda daha performanslı ve vista ile kıyaslandığında daha iyi fakat özllikleri düşük bilgisayarlarda vistaya oranla daha yavaş olduğu sergileniyor.
vista ve windows 7 program çalıştırma hızları
Window 7, kullanılan program, oyun … v.s ile kıyaslandığında ise Vista ‘ya ciddi bir fark atıyor.
Genel itibari ile bakıldığın da Windows 7 kullanıcılara kullanılması önerilecek bir işletim sistemidir.  Şematik olarak göstermiş olduğumuz testlerde ‘de Windows 7 gayet açık bir şekilde Vista ‘dan daha performanslı bir sistemdir.

Hiç yorum yok: