18 Ocak 2010 Pazartesi

Google Voice

Google Voice
Bir arama motoru olmaktan çok daha öteye geçmiş olan ve hatırladığım kadarıyla 2 sene kadar önce sırf reklam alıp vermek için ellerinde nakit 11 milyar dolar bulunduran google, çeşitli google hizmetleri sayesinde tüm dünyayı kendine daha bağımlı hale getiriyor diyebilirim.
Google Nexus one hakkında haberleri incelerken dikkatinizi çekmek istediğim bir diğer nokta da google voice hizmeti oldu. Bir telefondan beklediğiniz birçok fonksiyonu barındıran bu google uygulaması, skype ile rekabete gireceğe benziyor.
google voice
Arama iletme, çağrı düşme, sesli mesaj gibi fonksiyonlarının yanında mesaj kopyalama ve internetten istediğin kişiyi arama gibi fonksiyonlar içeren bu uygulama için google gizmo5 ile anlaşmış görünüyor.
google voice uygulaması
Google voice hizmeti sayesinde gelen sesli aramaları yazılı metin olarak alabileceğiz. Bu çeşitli alanlarda değerlendirilebilir, bir röportaj yapmış iseniz ve sesli kaydı yazılı metin haline getirmek istiyorsanız, bu sizin için ideal bir hizmet olacaktır. Tabi bu hizmetin şu an için türkçe olarak sunulduğunu sanmıyorum…

Hiç yorum yok: