20 Ocak 2010 Çarşamba

Atlantik Yolu / Norveç

Atlantik Yolu / NorveçNorveç'te bulunan "Atlanterhavsveien Yolu" (Atlantik Yolu), 1989 yılında hizmete açılmış. 8,72 kilometre uzunluğunda olan bu yol, üzerinde bulunan 8 adet köprü ile birlikte küçük adacıklar üzerinden geçerek iki yakayı birbirine bağlıyor. Yol uzunluğu ve köprü inşaatı bakımından enteresan bir tarafı yok ama "Storseisundet Köprüsü"'nün estetiği ve yolun geçtiği güzergah yapıyı özel kılıyor. Bu özelliklerinden dolayı Atlantik Yolu, 2005 yılında Norveç'te yapılan yüzyılın inşaatı ödülünü almış.

blog herşeydir Atlantik Yolu, Norveç ulusal 64 yolunun bir parçası ve Averoy adasıyla Eide adasını birbirine bağlıyor. Yolun keskin dönüşleri ve vahşi doğanın içinden geçmesi , The Guardian tarafından yapılan sıralamada, Himalayalar dağ yollarını geçerek en güzel yol güzergahı olarak seçilmesini sağlamış. Bu seçime bir yorum eklemek istiyorum. Atlantik Yolu güzel bir yol ama şahsi düşünce olarak, Himalayalar gibi doğa harikası bir yerin her zaman bir numarada olması gerektiğini düşünüyorum. Zannederim burada İngiliz - Norveç, komşu dayanışması yapılmış.

Atlantik Yolu / NorveçFotoğraflarda görülen Storseisundet Köprüsü'ne farklı açılardan bakıldığında sanki bir fırlatma rampası veya orada yolun sonu geliyormuş hissi uyandırıyor insanda. Estetik olarak benzersiz bir konsol köprü. 260 metre uzunluğunda ve deniz yüzeyinden yüksekliği tam 23 metre.

Atlantik Yolu / NorveçAtlantik Yolu / NorveçAtlantik Yolu / NorveçAtlantik Yolu / Norveç

Hiç yorum yok: