12 Ocak 2010 Salı

Easeus Todo Backup ile sistem yedekleme



Easeus Todo Backup ile sistem yedekleme
Easeus Todo Backup

2010 yılına yeni bir 110 HP Mini netbook ile girdim.HP Mini netbook üzerinde Windows XP yüklenmiş olarak elimize ulaştı.İki şey hariç tüm şeyler normal geldi.Bu bilgisayar ile ne bir CD nede bir DVD sistem kurtarma CD'si gelmedi.

Easeus Todo Backup Nedir?

Yazarlara göre, Easeus Todo Backup programı "Windows 2000/2003/2008/XP/Vista için kurtarma yazılımıdır.Partition Yedekleme ve kurtarma işleminin yapıldıgı bu yazılım ile silinen dosyalarınızı( Geri Dönüşüm Kutusu'ndan dahi silinmiş olsa bile) geri getirmenize yardımcı olacak yazılımlarada sahiptir.Uygulama içerisinde Gelişmiş veri kurtarma yazılımı, virüs temizleme, mavi ekran çözümleri gibi problemlere ek yazılımlarlada desteklemektedir.

Easeus Todo  Yedekleme aracı tamamen ücretsizdir.

Yedekleme yazılımının ana özellikleri nelerdir?
• Sistem sürücüsü imajının alınması
• Disk veya sürücülerin yedekleyebilme
• Windows Üzerinden Disk İmajı Yükleyebilme
• Bootable cd desteginin olması ve Sistemi Bootable cdler sayesinde kurtarabilme
• Yedek dosyasını sıkıştırabilme
• Yedek dosyasını bölümlendirme
• Bir diski farklı diske klonlayabilme

• İmaj dosyanızın durumunu kontrol edebilme

En iyi özelliğide yedekleme işleminin çok rahat şekilde yapılabilmesidir.

Sistemin Yedeğinin Oluşturulması

Yazılımın çalıştırılması ile birlikte karşımıza 3 ana simge çıkacaktır. Backup(Yedekleme) Restore(kurtarma) Clone Disk(Kopyalama) Yedekleme Simgesine tıklıyoruz.

Main Window

Yedeklenecek sürücüyü seçiyoruz.

Backup Wizard

Yaratılacak backup dosyasının nerede konumlanması gerektiğini belirliyoruz.Mutlaka yedek alacagınız diskten farklı bir konumu seçmelisiniz.Fakat CD/DVD'ye Direk yazma özelliğinin olmadıgını belirtelim.Fakat yedeğinizi küçük parçalara bölerek daha sonra kolayca CD veya DVD üzerine yazdırabilirsiniz.

Backup Wizard

Son aşamada ise  Sıkıştırma şifreleme ve yedekleme seviyelerini belirterek imaj alma işlemine başlayabilirsiniz.Ayrıca yedek alacağınız imajı küçük parçalar haline getirebileceğiniz split bölümüde buradan imajın cd dvd ye sıgacak şekilde ayarlamasını yapabilirsiniz.

Backup Options

Hiç yorum yok: