12 Ocak 2010 Salı

Nexus One fiyatı özellikleri resimleri incelemesi

Nexus One  fiyatı özellikleri resimleri incelemesi

Google, en yeni Android OS'u ve güçlü bir işlemci kullanan Nexus One'ı tanıttı. Hakkında çokça konuşulan cep telefonunu daha şimdiden test etme şansını elde ettik. Mobil devrimin zamanı geldi mi?

Blog Herşeydir Google'ın cep telefonunu donanım, multimedya ve kullanım alanlarında farklı testlere tabi tuttu. Donanım kategorisindeki güçlü/zayıf yanlarıyla başlyıoruz.

Güçlü yanları
Qualcomm'un performans dolu 1 GHz işlemcisi sadece özellik listesinde güzel durmakla kalmıyor: CPU, uygulamada da belirgin derecede hızlı. Bir internet cep telefonunda elbette HSPA gibi veri turboları eksik olamaz. Nexus One, n-WLAN standardını fabrika çıkışlı olarak kullanan ve böylece çevrimiçi kullanım için en güncel bağlantı tekniklerini destekleyen ilk cep telefonu olma unvanını da taşıyor. Bunun dışında Google'ın cep telefonunda Bluetooth, USB, 32 GB'a kadar microSD kartlar için slot ve sıradan kulaklıklar için düşünülmüş 3.5 mm giriş de sunuyor. Tümleşik GPS modülü ve pusula özelliği yön bulma için sunuluyor. Google'ın iddiasına göre 1400 mAh'lik batarya fazlasıyla çalışma süresi sağlıyor. Elbette bunun doğru olup olmadığını ancak tam teşekküllü bir test gösterebilir. Google, en iyi akustiği sağlamak için heyecan verici bir özellik düşündü: Cihazın arkasındaki ikinci bir mikrofon telefon görüşmesi sırasında rüzgar veya makine gürültüsü gibi arka plan seslerini tanıyıp filtreleyebilecek. Ön testte bunu adil bir şekilde karar veremedik; fakat ABD testçileri bu özellikten büyük ölçüde etkilenmiş.

Zayıf yanları
Fiziksel klavyenin eksik oluşu Nexus One'ın özellik listesindeki en büyük boşluk oluyor; en azından tuşlamayı seven iş adamları için. Donanımın Google'ın değil de HTC'nin üretmesi asla bir dezavantaj olmasa da kullanıcılar için bir hayal kırıklığı oluyor: Bu sebeple Nexus One'ın sloganı "İlk Google cep telefonu" bir pazarlama ifadesinden öteye geçemiyor.

Multimedya

Güçlü yanları
Beraberinde verilen 4 GB büyüklüğündeki bellek kartı, medya oynatıcı ve 5 Megapiksel kamera heyecan uyandırıcı nitelikte olmasa da Nexus One'a düzgün bir eğlence potansiyeli kazandırıyor. Otomatik fokusun ilk fotoğraf çekimi için hazır hale gelmesinden sonra kamera seri bir şekilde resim çekmeyi başardı. Kamera videoları 720 x 480 piksel çözünürlükte çekiyor.

Zayıf yanları
LED ışığı gerçek bir flaşın aydınlatma gücüne yetişemiyor ve en iyi şartlar altında en fazla 2-3 metre uzağı aydınlatabiliyor. Testimiz, müzik çaların hayal kırıklığına uğrattığını gösterdi. Oynatıcı çok az ayarlama imkanı sunuyor ve Android 2.1'de bile bir türlü ortadan kaldırılmayan ekolayzır eksikliği hala devam ediyor. Testte çok sığ bir ses kalitesi ile karşılaştık: baslar az, tiz yok. Hatta ses bazen teneke gibi çıktı. Cep telefonu müzik aktarımı için FM ileticiye sahip olmasına rağmen Nexus One'da gerçek bir radyo bulamadık. Burada uygun bir program bulup yükleme alternatifine yönelmelisiniz. Ayrıca görüntülü konuşma için ön kamera da mevcut değil.

Kullanım

Güçlü yanları
11 mm kalınlığındaki Nexus One elde iyi duruyor. Kaliteli ve iyi işlenmiş bir hava veriyor. Batarya kapağı sağlam bir şekilde oturuyor ve hiçbir boşluk bırakmıyor. Arka yüzeydeki teflon kaplama bizi etkiledi: İki saatlik kullanımdan sonra bile hiçbir parmak izi yoktu. Buna ek olarak ışık algılayıcısına sahip keskin AMOLED dokunmatik ekran da hoşumuza gitti. Menülerde parmak ile dolaşmak
rahat ve hızlıydı. Programlar hemen açılıyor ve arka planda sorunsuzca çalışıyor. Dolaysıyla 1 GHz işlemci ve Android 2.1 ikilisi bu konuda görevini tamamlamış oluyor. Dikey ve yatay format arasında geçiş de hızlıca gerçekleşti. 3,7 inçlik dokunmatik ekran yeterli etkileşim alanı sunuyor. Ekranın altındaki iztopu bir navigasyon alternatifi olarak rahatlıkla kullanılabiliyor.

Yeni Android sürümü kişiselleştirme için üç farklı ana ekran sunuyor. Facebook vb. ile bağlanma daha da olgunlaşmış. Ayrıca yazılım, konuşulan metinleri cümlelere dönüştürüyor: Ses tanıma fonksiyonu testte iyi bir şekilde çalıştı; faka derin erkek seslerinde bazı hatalar meydana geldi.

Zayıf yanları
Dokunmatik ekran genel anlamda pozitif bir izlenim bıraksa da en kısa zamanda ekranın altındaki dört touchpad'de ince ayar yapılmalı. Tepki verdiğini görmek için dokunmatik menü alanlarına güçlü bir şekilde basmamız gerekti. Basit bir dokunuş yeterli olmadı. Ayrıca yazı işlemlerini rahat yapmak için gerekli gerçek klavyeyi aradık, her ne kadar sanal alternatifi iyi çalışsa da.


Sonuç

Nexus One dolu dolu geliyor. Güçlü işlemci ve en yeni Android ile modern ve internet iletişimine açık bir telefonun gereklerini yerine getiriyor. Cihazın yeniden elden geçirilmiş işletim sistemi ile tam teşekküllü testte nasıl bir çizgi çizeceğini merak ediyoruz; fakat bunun için ilkbaharı beklememiz gerekecek. Lakin telefonun bu kadar şişirilmesine anlam veremiyoruz. Nexus One heyecan verici özelliklerden yoksun ve ne olursa olsun kendini rakiplerinden sıyıramıyor. Keza arama motoru devinin donanım konusunda sırtını HTC'ye dayaması da Nexus One'ın sadece bir diğer Android tabanlı cep telefonu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

GOOGLE NEXUS ONE ÖZELLİKLERİ


Şebekeler
HSDPA (7,2 MBit/s), HSUPA (2 MBit/s), UMTS, EDGE, 850/900/1.800/1.900 MHz (dört bant)
Ağırlık
130 gram
Ebatlar
119 x 60 x 11,5 millimetre
Ekran
3,7 inç AMOLED dokunmatik ekran, WVGA (800 x 480 piksel), renk sayısı bilinmiyor, hareket ve ışık algılayıcıları
Arayüzler
WLAN (802.11b/g/n), Bluetooth 2.1 + EDR (A2DP ile), Micro-USB-Port, 3,5 mm kulaklık çıkışı
Bellek
512 MB RAM, 512 MB Flash bellek, microSD ile 32 GB'a kaar genişletilebilir (4 GB bellek kartı kutu içeriğine dahil)
Kamera
5 Megapiksel, oto fokus, 2x dijtal zum, LED ışığı, video çekim (720 x 480 piksel ve 20 fps ile)
Medya oynatıcı
MP3, AAC, AAC+, AMR, MIDI SMF, Ogg Vorbis, WAVE, H.263, MPEG-4 SP, H.264 AVC
Radyo
hayır
GPS
A-GPS
İşletim sistemi
Android 2.1
İşlemci
Snapdragon (Qualcomm QSD 8250) 1 Ghz
Batarya
Li-İyon, 1400 mAh
GSM modunda pil süresi
10 saate kadar konuşma süresi veya 12 güne kadar bekleme süresi
UMTS modunda pil süresi
7 saate kadar konuşma süresi veya 10 gün bekleme süresi
Müzik moduna pil süresi
20 saate kadar
Video modunda pil süresi
7 saate kadar
İnternet moduna pil süresi
HSDPA ile 5 saat, WLAN ile 6 saat 30 dakika
Özel yanları
tümleşik pusula, 5 ana ekran, sesle yönetim
Fiyat
Sözleşmesiz 529 Dolar
Piyasaya çıkış tarihi
ABD, İngiltere, Sinagpur, Hong Kong için 5 Ocak 2010. Diğer ülkeler için 2010 ilkbaharınan itibaren.

Hiç yorum yok: