17 Ocak 2010 Pazar

karikatür nasıl çizilir karikatür nedir karikatürist vikipedia

karikatürler, karikatür nedir, karikatür nasıl çizilir, +18 karikatür, karikatür örnekleri, karikatür dünyası,
Karikatür Çizimi

Karikatür bildiğimiz üzere çizgi kahramanlar oluşturma, bunları konuşturma ve bir mesaj verme olayıdır.
     Herkesin karikatür çizmesi gibi bir durum olamayacağından sadece yetenekli kişiler bu durumlara bel bağlamıştır. Zaten Türkiye’de de sadece belli başlı kişiler bu olay içindedir.
     Karikatür çizmek istiyorsanız eğer öncelikle kendinize özel bir karakter çizmelisiniz. Bu bir kedi, bir köpek, bir nesne veya kendiniz olabilirsiniz. Kendinizi çizdiğinizde ise biraz değiştirmeniz tavsiyemizdir.
     Karikatür çizemiyor fakat konuşturma işini güzel yapıyorsanız o zaman da bazı web siteleri sizin işinizi görecektir.
     Karakterimizi oluşturduktan sonra değişik olayları düşünmeli ve bunları bu karakter üzerinden anlatmalıyız. Her konuda bir mesaj gönderme olması gerekmektedir.
3768493727_31f88edd34_o
      Her karikatüristin bir tarzı olduğunu ve sizin de bir tarzınız olması gerektiğini unutmayın. Ayrıca karakteriniz ne kadar çok çeşitliliğe sahip olabilecek bir karakterse o zaman konu çeşitliliği çoğalabilir.
      Konuları seçerken kendi çevrenizdeki insanların sorunlarını veya isteklerini gözlemleyerek seçebilirsiniz.
     Karikatürlerinizi ise kesinlikle bir yerde depolamayın. Mutlaka arkadaşlarınızla veya sevdiklerinizle paylaşın hatta yorumları dinlemek için de bir web sitesinde paylaşabilirsiniz. Çünkü ne kadar çok yorum gelirse sizin gelişiminiz için o kadar iyi olacaktır.


Hiç yorum yok: