17 Ocak 2010 Pazar

unutkanlık tedavisi Hatırlama Gücü Nasıl Artırılır?

Sık sık birşeyleri hatırlamakta sıkıntı mı çekiyorsunuz? Yoksa koyduğunuz nesnelerin yerlerini mi bulamıyorsunuz? İşte bu yazı tam size göre o zaman. Hafızanızın gücünü artırmak için yapılacaklar bunlar. Biliyorsunuz ki hafızamızın sadece çok küçük bir kısmını kullanabiliyoruz. Onu da kullanamazsak vay halimize.
     Öncelikle iyi uyku haline girin. Yani zihninizi iyi dinlendirin. Uyku modundayken zihniniz yokuş aşağı inen bir araç gibidir sürekli hızlanarak rahatlar.
     Uyku sırasında herhangi bir rahatsızlığınızın olmadığından emin olun. Mesela nefes darlığı veya uyku bozukluğu gibi. Çünkü beynin en büyük ihtiyacı besin ve oksijendir. Oksijen gitmediğinde gittikçe körleşmeye başlar.
     Uyurken müzik dinleyin ve bu müzikleri kendi belleğinizde yer edindirin. Uyku sırasında rahatsız etmeyecek bir şekilde sözsüz müzik dinlemek beyni sürekli uyanık tutar ve bilgilerin silinmesini engeller. Northwestern üniversitesi öyle diyor.
     Sürekli beyin egzersizi yapacağınız oyunlar oynayın. Böylece beyniniz sürekli çalışacağından unutmalar azalacak veya gereksiz bilgiler beyninizde yer işgal etmeyecektir. Böylece sürekli genç ve dinç bir beyne sahip olabilirsiniz.
homer-simpson-wallpaper-brain-10242
    Küçük bir beyniniz olduğunu ve sürekli unutkan olduğunuzu düşünmeyin. Eğer sürekli böyle düşünürseniz kendini gerçekleştiren kehanet olacak ve beyniniz giderek zayıflayacaktır.

Hiç yorum yok: