11 Ocak 2010 Pazartesi

Web siteleri için 5 altın kural

5 altın kural, 5 altın kurallar, altın, aşırı reklam, kolay kullanışlı menüler, nerede oluğunu bilsin, serim sayfaları, web siteleri, web sitesinde ses kullanmayın, web tasarımı
1) Serim sayfalarından kesinlikle kaçının.
Serim sayfaları bir web sitesine girdiğimizde karşımıza çıka “Hoş geldiniz” , “Giriş”  için  tıklayın” veya büyük bir resme link vererek ana sayfaya ulaşmayı sağlayan bir tasarım örneğidir. Fakat bu tür sayfalar orta ya da düşük düzeyli web kullanıcılarını sevmediği veya kötü amaçlı bir site  olarak algıladığı sitelerdir. Bazense ileri düzeyli kullanıcılarda bunları sevmezler. Bunun yerine web sitenizi açan kişi direkt olarak ana sayfanız ile karşılaşırsa bu daha yararlı olacaktır. Kullanıcı ana sayfanız ile karşılaştı zaman sitenizde aradığına daha çabuk ulaşacaktır.
2) Aşırı reklam kullanmayın
Kullanıcılar bazen reklamların farkına varmaz ve tıklar sonucu farklı bir sitede biter ve kullanıcı memnun olmaz birde yönlendi sayfa bir satış sitesi ise siz onun gözünde satış yapmaya çalışan bir web sitesi sahibisiniz. Gerçekten bu durum pekte iç açıcı değil. Sitenizde fazla reklam kullanmanız bazen siteyi de yavaşlatır ve kullanıcı beklemeyi sevmez. Sitenizde kullanacağınız reklamları iyi ölçüp tarttıktan sonra kullanın ve yerlerini de ona göre seçin. Bazı forum sitelerinde gördüğümüz yöntemler var her mesajın içerisinde bir reklam bunlar gerçekten pekte göze hitap etmiyor tamamen kazanç amaçlı oluyor web sitenizde kullanıcın istedi sevdiği şeylere yer cemreniz yararınıza olacaktır
3)  Kolay menüler ve yönlendirmeler kullanın
Web sitenizde kolay anlaşılır menüler kulanınki kullanıcı web sitenizi dolaşırken zorluk çekmesin. Sitenizde çok afili flash menüler kullanmayın sade tasarımı olan menileri tercih edin. Menüleriniz çok uzun karmaşık açılır menülerden oluşmasın kullanıcı menü açıldığında aradığını hemen bulmak isteyecektir.
4) Kullanıcı nerede olduğunu bilsin
Kullanıcı hangi sayfadaysa ise onu belirten bir yönlendirme kullanın ki kullanıcı nerede olduğunu bilsin. Önceki sayfaya dönmek için bağlantılar kullanın ki kullanıcı browser inde bulunan geri tuşuna tıklamasın.
5) Web sitenizde ses kullanmaktan kaçının
Eğer kullanıcı web sitenize girdiğinde fon da çalan müzik bazen hoş olmayabilir. Kullanıcı eğer bir yazı okumak için geldiyse bu müzik onu rahatsız edebilir. Ses kullanıyorsanız web sitenizde mutlaka sesini düşürmek için veya kapatmak için bir kolaylık sağlayın.

Hiç yorum yok: