23 Ocak 2010 Cumartesi

Youtube Şekli Değişti Arayüzü Güncelledi.

YouTube'da bugüne kadar pek çok ufak tefek değişiklik gerçekleşti, yeni özellik eklendi. Ancak bu sefer YouTube kökten değişti.

Eklenen yeni özellikler biriktikçe daha da dağınık ve kullanışsız bir hal alan YouTube sayfaları bu defa kapsamlı bir yeniden tasarımdan geçti. YouTube, kullanıcılardan gelen istekleri göz önüne alarak büyük değişiklikler yaptı. Yeni değişiklikler ile daha temiz ve kullanışlı hale gelen YouTube arayüzü, herkes için varsayılan arayüz haline getirilmeden önce tekrar kullanıcıların görüşleri alınacak.

Gereksiz yazı ve grafiklerin atıldığı yeni arayüz, sık kullanılan popüler özellikleri daha ön plana çıkarttı. Eski arayüze çok alışkın olanlar için hala bu seçenek açık. Ancak yeni arayüzde görüntülenen video çok daha iyi konumlandırıldı. Bu temizlikte, video izleme sayfalarında YouTube'un "Broadcast yourself" sözü bile ortadan kaldırıldı.

 Yeni sürüm ile birlikte ortadan kalkan özellikler arasında yıldızlı not verme de var. Artık sadece iki seçenek var, sevdiniz ya da sevmediniz.

Yorumların üstünde yer alan ve alttaki yazıların yorumlar olduğunu belirten başlık bile bu temizlik ile birlikte kaldırılmış.

YouTube bu değişiklik ile iyice Google'a benzemiş durumda, daha temiz ve daha pratik. YouTube bunun daha ilk deneme olduğunu belirtiyor. Eğer kullanıcılar YouTube'un temizliği biraz fazla kaçırdığı düşünür ve eski arayüz öğelerinden bazılarını geri isterse, YouTube bunları geri koyacak.

Sitede tamamen değişmeyen bir özellik ise arama sonuçları oldu. Ancak yeni bir format henüz deneme aşamasında. Bu yeni formatta izlenmekte olan video küçük bir pencerede ekranda izlenmeye devam edecek. Böylece yeni bir şey ararken, açık olan video kapatılmamış olacak.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle detaylı anlatımınız için teşekkürler. Youtube'dan video indirme hususuna değinmemişsiniz. URL adresi yok. Bu konuda çözümünüz varsa lütfen yazarsanız sevinirim. İngilizce öğretmenleri için güzel kaynakları indirememek eksiklik olacak. Tekrar teşekkürler

Unknown dedi ki...

merhaba bu sistem güzel belki ama 1 nisan 2010 öncesine kadar linkleri görüyorduk ve http://www.youtubeto3gp.com/ sitesine linki yapıştırıp istediğimiz formatta indiriyorduk yada vdownlader yada diğer programlar aracılığıyla indiriyorduk ama artık olmuyor LİNKLER YOK adres çubuğundaki link den ise olmuyor programlar bu bağlantı bozuk diyor bu konuda bi bilginiz varmı acaba bekleyelimmi ne zaman değişecek yada bi yolu varmı

Adsız dedi ki...

Öncelikle yorumunuzu yeni gördüm
KickYoutube ile videoları istediğiniz formatta indirebilirsiniz.mp3 avi mov 3gp ve daha bir çoğu

tek yapmanız gereken youtube video linkinize ön ek olarak

kick eklemeniz
örneğin

Youtube Linki:
http://www.youtube.com/watch?v=SIp_Q4DQ8uU&feature=related

Kick Youtube linki:sadece kick ekledik

http://www.kickyoutube.com/watch?v=SIp_Q4DQ8uU&feature=related

umarım faydası olur.