20 Ocak 2010 Çarşamba

Ünlü Hackerlar

Hackerlar sanal dünyanın sıra dışı çocuklarıdır. onlar dünyanın sanal hükümdarları. Yetenekli, teknik becerisi yüksek ve sorunları aşmaktan zevk alan kişilerdir. Hackerların gıpta edilecek yönü ise zaman içinde ulaştıkları bilgi seviyeleridir. Beyaz hackerlar arasında dünyaca tanınan önemli işlere imza atmış kişiler var. İyisiyle kötüsüyle işte  dünyanın en popüler hackerları:
Jonathan James

jonathan james
Genç yaşına rağmen Nasa’nın milyon dolarlık programlarını ele geçirdi. 10 yıl hapis cezası aldı ama 6 ay sonra çıktı. Bilgisayara dokunması bile yasaklandı. Bilişim suçlarından dolayı 18 yaşından önce tutuklanan ilk kişi.
Adrian Lamo



adrian lamo
‘Evsiz hacker’ lakabıyla da biliniyor. Bilinen suçları Microsoft ve New York Times’ın sistemlerini hacklemek. Citigroup, Yahoo, Bank of America, Cingular sistemlerini hackleyen kişinin de o olduğuna inanılıyor. 65bin dolar para cezası ve 6 ay ev hapsi cezası aldı. 2 yıl bilgisayarlardan uzak durmak zorunda kaldı. Cezasını tamamladı.


Kevin Mitnick


kevin mitnick
Kendi deyişi ile ‘abartılmış’ ününe kurban giden Mitnick, ABD’nin en popüler hackerı. ‘Takedown’ ve ‘Freedom Downtime’ filmlerine konu oldu. Digital Equipment Corporation ı hackledi ve şöhretini telefon hatlarına girerek yaptı. Cezaevinde 5 yıl yattı.
Kevin Poulsen

kevin poulsen
Sanal dünyada Dark Dante adını kullanıyor. 5 yıl hapis yattıktan sonra hayatını gazetecilik yaparak kazanıyor. LA Radyo‘nun KIIS-FM hattına girip kendine birçok ödül kazandırdı, bunlardan biri de Porsche marka bir arabaydı.Yakalanmasının sebebi ise Federal veri tabanını hacklemek istemesiydi.


Robert Tappan Morris

robert tappan morris
Morris solucanı adını verdiği bir ilk sayılabilecek solucanı yaptı. Bunu internetin büyüklüğünü araştırmak için kullanınca bir sürü ağa zarar verdi. 3 yıl cezaevinde yattı, 400 saatlik kamu hizmetini tamamlayıp 10,500 dolar para cezası ödedi.


Stephen Wozniak

stephan wozniak
Beyaz hacker tabir edilen kişilerden. İlk yıllarında bedava konuşabilmek için telefon hatlarını hackledi. Steve Jobs’la ortak olarak apple’ı kurdu.


Tim Berners-Lee

tim berners-lee
Beyaz hacker olarak hayatını sürdürdü ama üniversitede iken 3 yıllık bir ceza aldı ve bu süre içinde bilgisayarlardan uzak durması gerekti. İleriki yıllarda kişisel bilgisayarını tek başına üretti ve http (hypertext) sistemini oluşturdu. www(world wide web) kavramını oluşturarak önemli bir başarıya imza attı.
Linus Torvalds

linus torvalds
Bilgisayarla tanışması Commodore VIC-20 sayesinde oldu. Sonrasında Sinclair’in işletim sistemi üzerinde çalıştı ve bunu değiştirip daha basitleştirdi. Adını Linux’u kurarak duyurdu.
Richard Stallman

richard stallman
MIT’te Emacs projesinde görev almaya genç yaşında, henüz okula giderken başladı ve şifreli koruma sistemlerini kırarak öğrencilerle paylaştı. GNU projesini ortaya atan ilk kişidir.


Tsutomu Shimomura

tsutomu shimomura
FBI ile iş birliği yaparak, kendini hackleyen Kevin Mitnick’i yakalattı. Cep telefonları konusunda kendini geliştirdi ve onları modifiye ederek adını duyurdu.

Hiç yorum yok: