13 Ocak 2010 Çarşamba

Webcam'den evi izlemek

Evde olmadığınız zamanlarda hırsızlardan çekiniyorsanız ya da çocuğunuzu evde bakıcı ile bırakıyorsanız aklınızın evde kalmasına gerek yok.

Güneş ışığında hareketleri algılayabilmesi, fotoğraf çekip bunları bilgisayara kaydetmesi ve bir ftp server a göndermesi( bilgisayarınız çalınsa da fotoğraflar ftp serverında duracaktır), video çekip kaydedebilmesi ve bir işlem yaptığında sizi haber etme özellikleri sayesinde her şey yolunda mı acaba diye endişe duymanıza gerek kalmayacak.
Ayrıca belirlediğiniz bir zaman diliminde otomatik kayıt başlatma ve durdurma imkanına da sahipsiniz. Bütün bunları nasıl yapacağım diye merak ediyorsanız, tek yapmanız gereken bir web cam edinmek ve ayrıca bu özelliklere sahip bir yazılım indirmek.
1) GeniusWebMate
Genius Eye 312 web kamerası ile birlikte verilen ücretsiz bir yazılımdır. Video çekmeyip sadece fotoğraf çekebiliyor, bunları da ftp veya e-maile gönderme özelliklerinin bulunmaması ve ışığın ufak değişimlerinden bile etkilenip çok sayıda işlem yapması kötü yanları. Ayrıca ara yüzünün de pek kullanışlı olmadığını söylemem gerekiyor.
2) LiveWebCam
Bilgisayarı hiç zorlamıyor ve başarılı arayüzü ile kullanımı çok kolaylaştırıyor. Belirlediğiniz aralıklarla fotoğraf çekiyor ve bu fotoğraflar arasında fark yoksa hareket yok sayıyor. Zaman ayarlaması, video çekim özelliği ve ftp ye gönderme fonksiyonları bulunmuyor.
3) VirtualGuard
Hareketleri algılama algoritması çok iyi çalışıyor. Çekim hızı çok iyi ve günışığı değişiminin hareket olarak algılanıp algılanmamasını da size bırakıyor. Çektiği video ve fotoğrafları sabit diske başarıyla kaydediyor. Zaman ayarlarında gün seçeneği yok sadece saati ayarlayabiliyorsunuz.
4) I-Catcher
Kameranız dönme özelliğine sahipse bu programla birlikte sorunsuz kullanabilirsiniz.Yerleştirdiğiniz her kameranın ayrı mail ve ftp adresi oluyor. Hareket bölgesini maksimum derecede zumlayıp çekiyor. Zaman ayarlama özelliği de sorunsuz, isterseniz tüm kameralarınız için ayrı zamanlayıcı özelliğini kullanabilirsiniz. En ufak bir hareketlenmeyi bile algılıyor ve gün ışığı değişimlerinden etkilenmiyor. Bilgisayarınızın çalışmasını biraz yavaşlatabilir.
5) Zone Trigger 2
File Corrupted hatası veriyor ve program duruyor. Ara ara  bilgisayarı yeniden açıyor. Zaman ayarlayıcısı güzel çalışıyor. İstediğiniz bölgelerdeki hareketlenmeyi daha kuvvetli izlemesini sağlayabiliyorsunuz.
6) ConquerCam
Bilgisayara hiç yük olmuyor. Ayarları basit, hatta fazla basit. Ya sabit diske yazma özelliğini yada maile gönderme özelliğini seçebilirsiniz. Arada gün ışığı değişimlerini hareket olarak algılayabiliyor.
alıntıdır 5sey

Hiç yorum yok: